Det kan vara så… (lite hemmafix!)

Det KAN vara så att jag fick ganska rejäl hemma-fixar-sug i helgen. Det KAN vara så att jag inte nöjde mig med att sätta upp den snygga mässinglampa jag köpte i förra veckan (dvs den aktivitet Henke var nöjd med trots hans avsky mot borrmaskiner) utan dessutom drog med mig Stella till IKEA på kvällskvisten för att göra henne men även mig själv tillfreds genom några insatser på hennes rum som vi pratat om ett tag. Det KAN vara så att konsekvensen blev att Henke fick använda den där borrmaskinen aningens mer och att klockan blev ganska mycket mer än tänkt. Det KAN vara så att han tydligt rekommenderade tidigare start på sådana aktiviteter för att de ska kunna genomföras med fortsatt äktenskapslycka (det var diplomatiskt sagt tycker jag).

Ja, det där med att dra igång projekt är kanske min starkaste och svagaste sida lite beroende på hur man ser det.

Men nu är snygglampan på plats i fönsterhörnet i vardagsrummet och det blev hur bra som helst. På Max rum är förvaring för småsaker uppsatt på väggen ovanför skrivbordet (som rymmer en hel legostad) och samma sak har det kompletterats med på Stellas rum. Där har det även blivit två gardinvajrar längs ena väggen för att mjuka upp rummet med tyll längs hela väggen och för att kunna få upp bilder på väggen samtidigt. Fint och Stella blev väldigt lycklig att kunna få upp mer hästbilder på väggen, men en hel del jobb var det. (Och översta vajern ska spännas imorgon)

IMG_8900

Det är ett ganska långt fönster som sträcker sig runt ett helt hörn, och där känns det ibland lite mörkt. Därför passade det bra med en lampa som inte hänger direkt i fönstret utan en liten bit ut i mitten i hörnet.

IMG_8902Lampan är ett mässingfärgat galler i stål, som man sätter en lampa med synlig glödtråd i och hänger på textilsladd. Clas Ohlson överraskade med denna.

IMG_8904

IMG_8906

Burkarna ovanför skrivbordet är liksom stången de hänger på från IKEAs köksavdelning. Perfekta för pennor och andra småsaker. Vi satte dem ganska högt hos Max för han lär väl byta till riktigt skrivbord på sikt.

IMG_8908

Sover lite extra gott under ett gäng små hästbilder. De lär bli fler och större – och halva poängen är förstås att de ska slippa sättas upp hipp som happ över väggen mittemot som är fint målad.

 Man kan konstatera att det nog var lika bra att trätrallen var slut på IKEA-varuhuset.