Aha. Att vabba. Och att ha en dold talang och ana våren.

Förutom ett telefonmöte och lite mailande har jag vabbat på riktigt idag. Checkat ut och bara hängt med barnen. Vad lätt det var! Och vad nöjda de var, när jag inte konstant hade annat i tankarna eller försökte jaga minuter framför datorn.

Hela förmiddagen spenderade vi med att måla. Jag hade tydligen, enligt min dotter (som valde att stanna hemma med oss), riktig talang för att rita seriefigurer så jag producerade alster på alster. Bamse, Sofia den första, Nalle Puh, Musse Pigg med mera. Många pluspoäng till mamman idag!

IMG_8953

Max har för övrigt varit feberfri, känns det som, men natten var usel och dagens tempo har således varit lågt. Det var nog inte bara Max som behövde det, om jag ska vara ärlig.

Jag har visserligen sett till att tömma tvättkorgen, det händer inte ofta att man ser botten på den, och så tog jag en sväng ner i gymmet för ett benpass också. 600 reps-upplägg med övningarna utfall med KB under ben, mountain climbers, raka marklyft, KB-svingar, låga utfall bakåt och knäböjshopp gav fin puls och svett som bildade ett hjärta på yogamattan efteråt. Så kändes det också.

IMG_8970

På eftermiddagen tog vi oss ut för lite frisk luft. Folk är rätt trötta på att det letas vårtecken, men hur kan man låta bli? Ljuset är påtagligt och nu är snön här i Stockholm i princip borta. På tomten sticker små skott upp. Redan förra året när vi för första gången kom till huset efter köp i slutet av mars tittade jag lyckligt på alla små krokusar som prydde gräsmatta och rabatter, men i år är jag ännu mer lycklig över dem. Lite vet jag också att jag är ansvarig för – för på några ställen där jag grävde i höstas passade jag på att sticka i lite lökar hipp som happ för denna tomt kan hantera hipp som happ. Och tänk, de där lökarna bredvid stengångar och annat verkar skjuta skott.

IMG_8971Fast, lite (som i mycket) vårfix finns det att göra. Ni förvånas kanske inte längre över att jag är ganska entusiastisk över det, va? Suget att ta på arbetskläder och köra på är stort!

Jag gled omkring och spanade lite idag och funderade på trädgårdsplanerna. Det här fula trädet borde vi nog ta ner… Eller? Det fyller inte riktigt någon funktion, utan står där med sin slitna uppsyn.

IMG_8964

Vi sa från början att vi skulle vara försiktiga att ta bort för mycket innan det blivit vår och vi ser vad som händer då, men nu känns det som att det är en hel del ytterligare vi borde ta bort dels innan det blir löv och bökigare, dels innan vi vet vad det är och kommer på andra tankar.

IMG_8965

Stella sticker in huvudet från övre däck på piratskeppet.