En fin söndag – husnjutning, utomhusridning och innebandyskalper

För 50 veckor sedan såg jag för första gången krokusarna i vår trädgård. Det var när vi var vid huset vi köpt några dagar tidigare för besiktningsgenomgång. Så att det skulle komma sådana vid just den här platsen på tomten visste jag, men i år älskar jag dem ännu mer. Jag har längtat så efter våren i huset, att få upptäcka tomten på riktigt. Bo in mig utomhus, liksom, under veckor där värmen smyger sig på. Se vad som steg för steg smyger sig fram i vår trädgård – eller kanske snarare exploderar från en dag till en annan.

IMG_9438.JPG

Skönast just nu är att sitta vid trappen vid ingången, där ligger solen på från mitt på dagen tills kvällningen (när de irriternade träden hos grannen stjäler strålarna) och det värmer mot husväggen.

IMG_9348.JPG

Där har vi också första parkett mot studsmattan, som i år fått flytta ner till en annan del av gräsmattan. Den monterades igår och glädjen är stor – hoppas den håller i sig.

IMG_9435.JPG

Annars har vi hemma tänkt en hel massa på det här. I dagsläget kommer man upp på altanen inifrån huset eller genom att gå runt huset och det känns lite trist eftersom man alltid kommer till huset från det här hållet. Så i år ska vi bygga en trapp. Däremot har förra ägarna byggt den nedre delen av altanen, den som är vid poolen och syns längst hitåt i bild, lite snett. Oklart varför. Men när vi nu gör en trapp tänker vi att det borde vara bäst att göra om och göra den sidan rak så att trappen kan bli lite bredare upptill där det blir en plattform. Eller vad tror ni?
Avdelat måste det vara för säkerheten vid poolen.

IMG_9437.JPG

Förutom hemmahäng och handboll har vi även varit på knatteridning. Äntligen är det ute-ridning igen efter månaderna i ridhuset. Det betyder finare inramning och mindre hästlukt – dubbelt bra.

IMG_9451.JPG

Sen var det lite oväntat men min kropp har varit riktigt pigg idag trots träningsbonanzan igår. Så det kändes bara rätt att åka iväg och spela säsongens sista innebandymatch ikväll. Vi vann och med det summerar vi en säsong utan en enda förlust och spel i en högre division nästa år – något som blev klart redan förra helgen. Gammal är äldst, verkar det som. Eller iallafall bäst på innebandy. 🙂

IMG_9457.PNG IMG_9456.PNG