Bloggen och mammalivet

Jag fastnar ofta i min egen blogg och läser inlägg efter inlägg och bara myser. Minns en massa tillfällen och känslor, och blir nostalgisk och varm inombords. Det kan vara det bästa med att ha en blogg – det finns så mycket som hade försvunnit bland andra tankar annars och jag är lycklig att ha många minnen även på pränt.

Oftast är det gamla resor jag fastnar vid och läser om, men ikväll har jag läst från tiden före 2011, då jag skrev mer om barn och familj. Sedan 2011 har det varit mer fokus på det bloggen också handlar mest om nu – resor, träning och hälsa och god mat och dryck. Aktiviteter och livsnjutande.

Det är till viss del för att barnen är större och att mycket inte känns rätt att skriva längre, men samtidigt så är det sjukt mysigt att gå tillbaka och läsa, och inte minst kändes bloggen då så personlig. Hur upplever du blandningen nu? Vill du ha mer eller mindre av något? Når det personliga fortfrande fram, och vill du ha det så?

Kvällen med de här små stjärnorna (ovan taget från Arlanda innan jag gick in i avgångshallen för att åka till Island) har iallafall varit mysig. Den inleddes med ett njutningsfullt utvecklingssamtal för Stella på skolan. Hon är redo för första klass nu och rapporten från F-klass var ren njutning. Fina unge, alltså. Max kom hem med hela terminens teckningar som vi ikväll tittat igenom. Ungefär 50-talet teckningar på utomjordingar…
Handlat mat, köpt uteblommor på Blomsterlandet (som jag sedan inte orkade plantera i regnet), klippt gräs, lagat och ätit mat, tittat på film, tvättat och läst böcker har vi också gjort. Helst vill jag inte lyfta ett finger till ikväll men jag bör nog göra en insats och ta fram kläder till lunchträning samt morgondagens sommarfest med jobbet. Håhåjaja. Familjetid med hela familjen tillsammans, när ska du hitta hem igen månntro? Och sommaren! Kom hit nu, vi bor ju för sjutton i hus nu och vill vara ute mer än någonsin!

Följ mig!

Mer läsning...
Från sorgsenhet till ljusglimtar