Bild: Peter och Helena Bergström, Freedomtravel

Reseinspo: Om Korsika

Hur mycket vet ni om Korsika?

Ska jag vara ärlig så har jag inte vetat särskilt mycket om Korsika, men inte förstått det gapet själv. Saker som att det är Medelhavets fjärde största ö, är känt som Napoleon Bornapartes födelseplats, att där finns en våldsam maffia, att ön ligger norr om Sicilien och att den tillhör Frankrike borde kanske tillhöra allmänbildningen. Oavsett vad man vet och inte så borde den reseintresserades kunskapsbank innefatta en del om Korsika som resmål – för oj vad tilltalande ön är! Från att knappt ha tänkt på stället alls – mer än som en ö som känns intressant i samma kategori som till exempel Sicilien och Sardinien – så har jag verkligen blivit sugen på att semestra på Korsika. Jag har vänner som snart åker dit, men framför allt så har husvagnsvagabonderna Freedomtravel (Peter & Helena) just spenderat närmare 4 veckor av sin årslånga resa där och deras bilder och skildringar väcker verkligen intresset för Korsika till liv något alldeles extra.

De har skrivit om Bonacafio som ligger högt på klippor ovanför knallblåt hav…

…om turkost och klart vatten vid Sperone

Bild: Peter och Helena Bergström, Freedomtravel

…om magiska stränder som till exempel Palombaggia, Tamaricciu och Folacia söder om Porto-Vecchio…

Bild: Peter och Helena Bergström, Freedomtravel

…om mysiga byar som exempelvis Propriano och större Calvi (nedan)…

Bild: Peter och Helena Bergström, Freedomtravel

…och förhistoriska lämningar i Filitosia.

Bild: Peter och Helena Bergström, Freedomtravel

Utöver det har de pepprat bilder och texter om solnedgångar, bergsvägar, dramatisk natur, intressanta platser och Korsika i allmänhet. Blev ni också lite inspirerade av Korsika som resmål? Tänkte nästan det!

Stort tack för fina skildringar från Korsika, Helena och Peter! Nu ser jag fram emot att inspireras om Sardinien, vilket är nästa ställe Freedomtravel anlänt till.

Notera: Alla bilder är Helena och Peters och publicerade med deras tillstånd.