Santorini; Amoudi Bay

Ett ställe som jag vill nämna i ett eget inlägg från Santorini är Amoudi Bay. Det är en liten pärla som verkligen förtjänar sin tid i denna bloggs rampljus och i folks medvetande rent allmänt.

Läsning Guide till Santorini – här.

Nedanför Oia, som i nere i vattennivå och således några hundra meter eller mer specifikt drygt 200 trappsteg till fots eller via åsna ner från huvudgatan i Oia (eller en kort liten bilväg ned för den bil- eller fyrhjulingsburna), ligger Amoudi Bay.

amoudi bay


Det är en liten fiskehamn där mysiga tavernor ligger på rad, och serverar pinfärska delikatesser från havet.
Inramningen är verkligen otroligt vacker, med skarpa, röda klippor längs havskanten och så ser man Oia med sina karaktäristiska vita hus några hundra meter ovanför huvudet.

Tavernorna är otroligt charmiga och kostar säkert ungefär vad det smakar (vi höll oss till fika så jag låter det vara osagt) men intrycken med de röda klipporna, det knallturkosa vattnet, de mysiga restaurangerna med dess rutiga dukar och det direkta vattenläget motiverar utan tvekan den lilla avstickaren.


      

Går man lite längre bort längs havet, via en inte allt för barnvänlig led som behöver klättras igenom (inget som inte normalpigga 4-åringar klarar dock), ligger en liten klippavsats som gör sig perfekt för ett dopp i det turkosa vattnet. Det var klart fler 25-åringar än småbarn där av många skäl (som tillgänglighet och enkelhet att ta det där doppet – och för att de gärna hoppar från den 18 meter höga klippan på ön Agios Nikolaos som man enkelt simmar till därifrån) men vill man ha ett extra charmigt bad just vid vulkanen så är det här man ska göra det. Magiskt vackert!

Apropå klättringen till badet och det efterföljande doppet så säger det lite om vad vi tycker att är ”barnvänligt”. Eller inte ”är” kanske, utan ”kan vara”. Något som gör att de tycker att det är spännande, omväxlande och roligt! Och det är sånt här – långt ifrån långgrunt, barnpool och maskotar. Barnvänligt med en annan innebörd…

Barnen älskade Santorini – och vi med. Det är en win-win för mig. Att resa med barn, och se sådant här.