Gravidträning, de 10000+ dagliga stegen, vackra Årstaviken och några (kitschiga, gömda) Hornstulls-pärlor…

Jag tänkte lite på det där med träningen den här sommaren, eller kanske bör jag säga graviditeten. Jag tränar nästan på som vanligt, men inte helt. Där jag i vanliga fall har min nöjd-gräns på 4 pass i veckan så nöjer jag mig nu med 3. Jag tänker att jag har två barn, att jag behöver få rum med lite extra återhämtning och vila också (om det så bara är att sitta ner en timme i en solstol på altanen), att jag ju faktiskt jobbar heltid osv osv osv. Det räcker så. Det känns lagom. Jag vill att träningen ska kännas både vettig, givande och lustfylld den här perioden. 3 gånger i veckan känns som lite och enkelt att få in (inte minst med inställningen att ett kortare pass också fyller sitt syfte), vid 4 pusslar jag och pressar in något av passen – det kräver högre prioritering. Jag tycker inte det är värt det, just nu. 

Däremot vill jag ha stor dos vardagsmotion. Det vill jag vanligtvis också, men att verkligen klämma in t.ex promenaden eller det aktiva med barnen känns viktigt. Jag har ett aktivitetsarmband och ligger väldigt sällan under 10000 steg om dagen. Det kommer naturligt har jag insett sedan jag började ha koll på min aktivitet för 3-4 månader sedan, trots mitt egentligen stillasittande jobb – men jag försöker verkligen ha det i åtanke extra nu, för om jag börjar slira på det blir det säkerligen tuffare att komma tillbaka till den nivån så länge jag har bebismage. 

  Vecka 25 nu och en pigg kropp. Dagens jag på SATS, och dagens benpass ligger på instagram.

I förrgår var en strålande dag i Stockholm, och med träningsvärk från måndagens pass (ett gravidpass Lovisa gjort för TV4) tog jag en lunchpromenad och njöt av Årstaviken. Det var så ljuvligt! Och Årstaviken alltså – vilken pärla det är. Se bara;

 I Tanto finns numera ett riktigt stort utegym, härligt och i tiden!

  

 Badplatsen är full av folk denna sommarvecka när vädret äntligen levererar.

  Korvförsäljaren som i många år sålt lammkorv åt Årstaviksflanörerna har fått sällskap och nu finns en hel ambulerande foodcourt nedanför Tanto mot Årstabron. Maxad charm!

  Ett litet café, Von Bysings café, finns numera i charmig inramning just under Årstabron. Det ska tydligen vara något utöver det vanliga med totalt ljuvligt kitschig inredning –och även om uteserveringen är i ett partytält så har det öppet året om. Ett tips! 

Ja, och så är ju Årstaviken i sig alltid vacker. Förstås.

   

  

 

Följ mig!

Mer läsning...
mindstory meditation i Stockholm boutiquestudio studio
Mindstory – en ny studio med meditation i Stockholm