Att lyssna på instruktioner (och köpa nya skor)

När jag var på Rosa skrot i tisdags pratade jag lite med Lovisa om min stukade fot (fortfarande ond och svullen), tyngdförskjutning och relaxin. Olika typer av konsekvenser av graviditet, dvs. Lovisa tyckte att jag skulle träna i mer uppbyggda skor nu, framför allt när jag jobbar med lite tyngre vikter vilket jag ju fortfarande gör, till exempel vid knäböj. Mer kroppstyngd än vanligt ihop med uppluckrade leder kan påverka foten och exempelvis hålfoten – och med det i förlängningen hållningen och med det ger annan/ovan belastning. Obra! 

Jag ska förstås lyssna på det och gå från mina barfotaskor och hybrider (jag har förstås hela spektrat…) till de stabilaste. Hej innebandyskor på gymmet! 

Men desto roligare då kände jag att göra en egen tolkning. Dvs, det kanske inte heller är helt bra att gå omkring i platta sulor – ja men flats och så – hela dagarna. Jag gör ju ändå +10000 steg om dagen och ofta lunchpromenader och så. Sedan jag vrickade foten och försökt ha på mig bättre skor pga svullnaden/smärtan så har många av mina vanliga sneakers gått bort då de känts små och sladdriga. Jag har på riktigt haft mina stora joggingskor på mig på jobbet flera gånger – när jag inte haft flats. 

Så, såhär blev min egen tolkning av Lovisas uppmaning. Den roligaste tolkningen. 

   
 
Jag hade egentligen velat ha 4-an på bilden nere men den var utgående så storlek saknades men denna känns tillräckligt bra trots lite prickig uppsyn. Nike air Max thea från Other Stories. Jag tror vi kommer spendera varje dag i tre månader ihop.