Reseinspo: Jakten på den perfekta destinationen för tjejresa

2016 är det åter dags för resa med mitt hemmagäng, vilket är en resa som jag inte inkluderade i mina planer/drömmar om ”Reseönskelistan 2016”  – för att jag inte visste riktigt om och när den skulle infalla. Vi är nämligen ett helt gäng av de där 15 som spar pengar varje månad som producerar kids just nu så det påverkar lite. Egentligen är det försommarresa som väntar i år enligt vår fasta struktur om resa med 1,5 år emellan, men det går alltså bort för flera av oss. Därmed blir det snarare någon gång efter sommaren, mellan september och november beroende på destination (phew säger jag som lämnade en nyss fyllda 5 månader gammal Max hemma när vi åkte till New York… vilket jag inte gärna gör om även om det gick jättebra)

  

Vi har efter våra resor till bland annat Palma och Nice känt att konceptet med strand/värme som möter cool, stor stad med shoppingmöjligheter, god mat och ett bra nattliv är rätt för oss. 

Längre bort:

Till viss del känner vi att det är dags för en längre resa, med tanke på att några i ligan fyller jämt nästa år. När samma årgång fyllde 35 var vi till New York ihop, och till viss del finns sug att åka tillbaka. Andra längre alternativ skulle vara;

Los Angeles  och/eller Las Vegas – men det är ju en väldigt lång resa… och tidsomställning. Vi kan nog inte heller vara borta tillräckligt länge för att orka det, eller för att det ska kännas värt det.

Miami – skulle kunna vara ett alternativ nu när resorna dit är betydligt billigare. Men Miami känns väldigt utspritt, och som att bilburet är ett måste, och så är ju dollarn så dyr. Nej… jag tror det känns som lite för mycket den här gången.

  

Något alternativa destinationer snäppet längre bort än Europa:

Dubai – lockar helt klart! Där kan vi få det mesta, men vi måste säkra det där med nattklubbar vilket vi inledningsvis var lite fundersamma på. Efter lite research har jag dock förstått att det finns sådana på hotellen. Men skulle vi komma undan till okej pris? Är det för utspritt eller kan vi hålla en agenda där vi rör oss på hyfsat samma ställen samma dagar? Jag tror på Dubai. 

  

Istanbul vore ett annat häftigt alternativ, och jag älskar verkligen Istanbul och vill gärna uppleva staden under en mer rätt årstid. Men nej – världsläget gör att det inte lockar och detsamma gäller Tel Aviv som jag själv skulle åka till (om än kanske inte just nu) men det tror jag inte mina kompisar skulle vara så sugna på.

Närmare – som i Europa:

Vi har som sagt gjort Palma och Nice , och andra ställen vi känner oss rätt klara med är exempelvis Barcelona och Rom. Men hur är det med ställen som till exempel Valencia, Malaga och Ibiza? Vad har ni att säga om dem? Eller har ni något annat tips – nära såväl som längre bort?

 1. Inte aktuellt med typ Lissabon, Marrakech, Valletta eller kanske Dubrovnik?

  Tycker ert koncept låter grymt, önskar jag hade lika intresserade vänner!

  1. Jag är såååååå sugen på Marrakesh, men det känns också så politiskt instabilt… Men Lissabon kanske! Aldrig varit där! Dubrovnik är också ett bra förslag! Valletta måste jag googla 😉 Tack, grymma tips!

    1. Lissabon måste jag verkligen kolla in närmare! Jag har faktiskt aldrig varit i Portugal så det är verkligen på min bucket list. Tack för hjälpen!

  1. Ja som destination vore Vegas fantastiskt!
   Men liiite lång resa ändå.. och tidsomställningen blir ju enorm när man ska hålla sig vaken för nattklubbande haha. 🙂

 2. Lite svårt att svara på… Vad är ni ute efter? Hur lång tid? Vilken tid på året? Vi gillade Valencia. Vi var där under den helt galna festivalen Las Fallas, så det var i och för sig lite speciellt 😉

  1. Det är en långhelg, som längst onsdag-söndag typ. Om Europa så september, om längre så november.
   Strand, stad, festligt. 🙂

 3. Jag har inte varit där själv men Valencia poppar ofta upp som tips som en mindre, mer avslappnad lillasyster till Barcelona tycker jag. Strand mitt i stan, skön attityd med bra mat och mycket konstnärer. Har själv haft staden på min lista i några år nu.

  Samma med Lissabon. De jag känner som varit där har gillat tokmycket.

  1. Ja, visst är det många som prata om Valencia nu! Det kanske är det som är det mest intressanta Europeiska alternativet. Ihop med Lissabon, roligt att ni är flera som tipsat om det!

   Tack för hjälpen!

 4. Valletta – fantastisk stad men ingen stad man bor i utan då i Sliema eller St Julians och med tanke på att ingen av er är 25 längre (no offense – snarare omtanke fr min sida) skulle ni hamna på nattklubbar med 20+ språkstudenter på ön. Inte heller promenadavstånd utan buss/taxi som gäller. Shoppingen…njaa…

  Las Vegas – har varit över på kortvisit och det funkar, allt är ju öppet dygnet runt så det går ju att överleva utan att helt och hållet komma in i tidsrytmen over there.

  Valencia – underbar stad med härlig historia och arkitektur. Mätmässigt blev vi väldigt imponerade av restaurangerna då vi nog hade trott att det skulle vara med turistigt. Kort buss/t-baneresa till stranden som är fin. Shopping finns både i galleria och mindre boutiqer i city. Absolut ett alternativ för närmare resa men inte i stil med Barcelona.

  En outsider är Montpellier på Frankrikes sydkust. Pluggade där i min ungdom. Härlig gammal stad med en stadskärna to die for. Stranden ligger 20 min bort med en buss, Palavas heter den lilla orten som ligger ute på en halvö, dit fransmän kommer till sina sommarhus. En hel del studenter pga det stora universitet men inget slår kvällarna på torget, uteserveringen utanför operan. Bra med shopping också.

  1. Grym input, Linda – STORT TACK!

   Haha, ja vi vill ha nattklubbar med blandat klientel. Inte 20-åringar direkt. 😛
   Annars låter ju Valletta intressant, aldrig varit på Malta.
   Älskar Vegas, men blir nog lite långt ändå, trist för de som är känsligare för jetlag..
   Jag kan tycka att småskaligt håller sig väldigt väl mot större ställen som Barcelona, så Valencia låter verkligen bra. Och lovande att ni blev imponerade av restaurangerna!
   Montpellier har jag inte tänkt på alls, bra tips!! Får söka lite extra.

   Tack igen snälla!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *