Reseinspo: Jakten på den perfekta destinationen för tjejresa

2016 är det åter dags för resa med mitt hemmagäng, vilket är en resa som jag inte inkluderade i mina planer/drömmar om ”Reseönskelistan 2016”  – för att jag inte visste riktigt om och när den skulle infalla. Vi är nämligen ett helt gäng av de där 15 som spar pengar varje månad som producerar kids just nu så det påverkar lite. Egentligen är det försommarresa som väntar i år enligt vår fasta struktur om resa med 1,5 år emellan, men det går alltså bort för flera av oss. Därmed blir det snarare någon gång efter sommaren, mellan september och november beroende på destination (phew säger jag som lämnade en nyss fyllda 5 månader gammal Max hemma när vi åkte till New York… vilket jag inte gärna gör om även om det gick jättebra)

  

Vi har efter våra resor till bland annat Palma och Nice känt att konceptet med strand/värme som möter cool, stor stad med shoppingmöjligheter, god mat och ett bra nattliv är rätt för oss. 

Längre bort:

Till viss del känner vi att det är dags för en längre resa, med tanke på att några i ligan fyller jämt nästa år. När samma årgång fyllde 35 var vi till New York ihop, och till viss del finns sug att åka tillbaka. Andra längre alternativ skulle vara;

Los Angeles  och/eller Las Vegas – men det är ju en väldigt lång resa… och tidsomställning. Vi kan nog inte heller vara borta tillräckligt länge för att orka det, eller för att det ska kännas värt det.

Miami – skulle kunna vara ett alternativ nu när resorna dit är betydligt billigare. Men Miami känns väldigt utspritt, och som att bilburet är ett måste, och så är ju dollarn så dyr. Nej… jag tror det känns som lite för mycket den här gången.

  

Något alternativa destinationer snäppet längre bort än Europa:

Dubai – lockar helt klart! Där kan vi få det mesta, men vi måste säkra det där med nattklubbar vilket vi inledningsvis var lite fundersamma på. Efter lite research har jag dock förstått att det finns sådana på hotellen. Men skulle vi komma undan till okej pris? Är det för utspritt eller kan vi hålla en agenda där vi rör oss på hyfsat samma ställen samma dagar? Jag tror på Dubai. 

  

Istanbul vore ett annat häftigt alternativ, och jag älskar verkligen Istanbul och vill gärna uppleva staden under en mer rätt årstid. Men nej – världsläget gör att det inte lockar och detsamma gäller Tel Aviv som jag själv skulle åka till (om än kanske inte just nu) men det tror jag inte mina kompisar skulle vara så sugna på.

Närmare – som i Europa:

Vi har som sagt gjort Palma och Nice , och andra ställen vi känner oss rätt klara med är exempelvis Barcelona och Rom. Men hur är det med ställen som till exempel Valencia, Malaga och Ibiza? Vad har ni att säga om dem? Eller har ni något annat tips – nära såväl som längre bort?