Mina favorit-podcasts just nu – tipsen

Jag lyssnar mycket på podcasts nu, det är en absolut favorit under min halvtimmes transport enkel väg till och från jobbet.

Nyast och ytterst härlig är Clara & Johannas Styrkebyrån. Den handlar om att lyfta tungt, och då framför allt för tjejer att lyfta tungt – och allt som kan tänkas höra till. De pratar om allt från styrkeprogrammering till att kissa på sig när man tränar (jag kan på riktigt inte tänka på Clara utan att börja knipa omedvetet, bra effekt!) och som de ytterst härliga tjejer de är så är det allmänt angenämt och härligt att lyssna på dem och deras grymma kunskaper såväl som spontana funderingar och skratt. Testa!

  
Varje tisdag kommer Lofsan och Jessica Almenäs Träningspodden som också handlar om träning men betydligt bredare än Styrkebyrån, och de pratar betydligt mer livsstil och helheten. Klart trevlig lyssning, en riktig favorit.

Vidare gillar jag Träningsglädje Talks, och då framför allt avsnitten som är lite djupare och behandlar känslor, omvärldsfenomen och reflektioner.

  
För enkel och lätt-tillgänglig feelgood lyssnar jag på Blankens & Swanberg eller snäppet tramsigare men ändå oftast härliga Fredagspodden med Hannah & Amanda. Jag är lite mer periodare gällande dessa båda poddar dock.

Sedan har jag insett att barnpoddar på temat uppfostran inte intresserar mig det minsta, men däremot behöver jag nu – inte minst i avsaknad av tankar på att läsa förberedande böcker och annat – ”föda barn”-poddar och sånt, som kan påminna mig om hur det är eller kan vara. Vattnet går är riktigt bra (jag gillade t.ex både avsnittet med Anna Brolin och det med 7-barnsmamman Clara Herngren) och nu lyssnar jag på valda avsnitt av ”Föda barn”. Gråtfesten av att lyssna på dessa för denna höggravida hormonellt överdoserade bloggare är total, men alla som har en gravid partner (eller en som kanske ska bli eller hyfsat nyligen har varit) borde verkligen lyssna på dem! Note to husband.

  

Har du någon pod att rekommendera? Vilken, varför? Tipsa gärna!