Två tuffare lördagsbestyr

Jag är inte överförtjust i att ha barnkalas, det är jag inte. I Max förskolegrupp har i princip alla bjudit hela gruppen, och det är ju då en fin tradition man inte gärna bryter. Med andra ord var det inte alls läge för att att sikta på ett fåtal barn och arrangemang på valfritt lekland vilket jag egentligen hade föredragit denna gång… utan istället kom de i gruppen som kunde hem till oss i förmiddags. Att ha kalaset före lunch istället för på eftermiddagen är en annan smart grej som flera förskolekompisar kört, och det har visat sig vara en hit. Barnen är utvilade och gladare, födelsedagsbarnet såväl som föräldrar behöver inte förbereda och vara speedade/taggade/nervösa en hel dag innan gästerna kommer och efter kalaset är i princip hela dagen kvar. Smart!
Max ville ha någon form av rocktema (flames/ döskalle / osv) så jag beställde som alltid hem lämpligt från Partytajm och lät tillbehören göra temat. Sedan önskade han en vulkantårta men eftersom varken han eller så många andra är särskilt förtjusta i tårta körde vi marängswiss istället. Lite ser det ut som en vulkan med rinnande lava, eller? Med riktigt kreativ fantasi iallafall.
Max och de andra var nöjda med både fika och kalaskänsla, trots att inget hembakt gick att finna (det är bara inte min grej) och de två timmarna gick hyfsat snabbt med en massa glad lek och noll drama. Imponerande av ett 13-tal 5-åringar! Det är en fin grupp med massa sköningar, helt enkelt.

Fast lite trött efter ett kalas blir man ju helt klart, så att vi på eftermiddagen åkte till IKEA var nog mest en kombination av idioti och envishet. Vi har börjat projektet med Stellas nya rum i källaren, och alla möbler har sålts av på Blocket. Det numera tomma rummet i källaren har fått nytt golv och tapetserade väggar och det är hög tid att börja med resten – säng, skrivbord osv. Stella är enormt taggad och dessutom behöver hennes nuvarande rum tömmas så att vi kan börja förvandla det till Mejas. Vi får plats i huset även nu när vi blivit fler men inte utan lite rotation.

Vi undrade själva redan på förhand vad vi höll på med, men det gick riktigt bra och vi var snabbt klara trots rätt mycket inköp. Bra rekat på förhand, med andra ord. Vi har skruvat och det går verkligen framåt och jag är så taggad att göra resten – det är precis hur kul som helst och jag tror verkligen att det kommer bli bra. Hoppas på mer flow (och tid) för fix imorgon!