Dagens snapshots från förortsspenaten

Innan vi flyttade till hus så tänkte vi en del på saker man skulle sakna. Som att ha ett gäng kvarterskrogar utanför porten och att enkelt kunna köpa färskt bröd på morgonen, bland annat.
Angående helgens frukostbröd har vi nyligen insett att det faktiskt funkar jättebra även att åka till närmaste centrum som är ungefär tre minuter bort med bil, för där finns Gateau. Måste ju älska att kunna få deras nybakade valnötsbröd på morgonen även nu, utan mer tidsåtgång – även om bilen är inblandad som så ofta när man bor på det här sättet.

    
Vissa (som han som gillar plåster) är ju dock mindre finsmakare och förstår inte det där med livets godare.

Stella vaknade för övrigt frisk idag – skönt! En dag däckad i feber räcker, och man får vara tacksam att det inte var värre än så. Om gårdagen gick i otroligt lugn takt och innehöll ungefär ingenting givande alls, så har dagen varit desto mer energisk. Framför allt har vi hängt ute och i trädgården, och jag har konstaterat att låga gummistövlar kan vara ett av de allra bästa fot-donen för villafolk. Sen kan man om man vill gå loss med högtryckstvätt på altan och bergsknallar utan problem, och gräs kan klippas och så också.


Trodde dock inte att det skulle gå så fort innan jag hamnade i denna fälla. Foppatofflor nästa? Hejda mig, någon!

Dagens Aha! i trädgårdsväg – nu efter krokusar, liljor och vitsippor på tomten kommer tydligen tulpaner. Har jag sagt att jag är löjligt entusiastisk över att upptäcka vår tomt för första gången såhär på vårkanten?

    
Kräver fortfarande att någon springer bakom och är på hugget, men den riktiga kontrollen är nära nu.Och så lycklig och stolt han är!