God lucia-fredagsmorgon!

Det är fredag och vi har inlett dagen väldigt tidigt (chocken i att gå upp en bra bit före 7!) men på allra bästa sätt. Sista året med luciafirande på förskolan, och givetvis var hela familjen med och tittade på stjärngossen Max och hans härliga förskolegäng imorse. Jag tror att luciatåg är det gulligaste av alla gulliga händelser som kommer med små barn. De var så duktiga och hade en gedigen reportoar som innehåll både många sånger och adventsdikter. Sötnötter!

Fast sista luciafirandet på förskolan… Det är det ju inte. Om två år är vi där igen, men då med den där minstingen i familjen. Vilken tur, vi har inte bara säkrat njutning (och gråa hår) från barn i många år till utan även luciafirande. Perfekt!

Jag och Meja gick till skolan när de andra åkte bil och med promenaden de 800 metrarna hem så har vi checkat in på dubbelt så många steg som på hela dagen igår. Med andra ord hade vi igår en enormt lugn dag men det kompenserar vi idag. Fram emot lunch tar vi en promenad till Sickla och sedan har vi ärenden och fix för oss hela eftermiddagen. Däremot tror jag inte att vi medverkar på föräldrafikat för Stellas klass senare i eftermiddag. Inomhus med drygt 40 skolbarn med tillhörande föräldrar och syskon är väl lite väl stor bacilldos på liten yta för en som inte ens är två veckor? Jo… så tänker nog jag. Det är inget uppträdande jag missar utan bara umgänge, liksom. Tänker att pappan och storbarnen kan representera familjen i det.

Den här helgen hoppas jag på lite extra god mat, kompismiddag och skönt familjehäng. Jag är så redo att hoppa ur hela bubblan som kommer med de sista graviditetsmånaderna och första bebistiden och börja leva iallafall lite som vi är vana och vill ha det helst. Med lite extra tid för gos i soffan förstås, det är vi långt ifrån klara med, men ni fattar. Hej fredag! Du är välkommen! 

Förresten… jag vill egentligen skriva ner förlossningsberättelse för att det är så roligt att ha den på pränt och jag har inget emot bloggvarianten av det. Men den passar ju sådär i bloggen, egentligen. Vad tycker ni? Vill ni höra?

Och designen! Jag började ju uppdatera den igår. Vad tycker ni, hittills?