Reseinspo: Att resa med barn podcast – i Att resa-podden

På nyårsdagen publicerade vi det tredje avsnittet av Att resa-podden; Att resa med barn. Är det någon typ av resor jag och Annika verkligen kan så är det resorna med barn. Jag berör det ämnet här i bloggen väldigt ofta; när vi är på resande fot, genom reportage efter resor, genom tipsinlägg och genom att skriva om reflektioner och känslor. När det gäller att resa med barn så handlar det om så långt mycket mer än packningslistor och tipsen för flygresan (även om sådana är bra de med). Jag tänker mycket på de upplevelser man kan få genom att resa med barn, hur häftigt det är att upptäcka världen genom deras ögon såväl som hur man får en extra dimension på en resa genom dem. Inget är mer dörröppnare under resor än vad barn är.

Att resa med barn är helt fantastiskt, men däremot är det inte alltid helt enkelt eller oproblematiskt. Hur man ska tänka kring säkerhet, resmål, trygghet och en hel massa annat är inte helt självklart. Om det, och mycket annat kring att resa med barn, pratar vi i Att resa med barn-avsnittet av podden. Vi ger en hel del tips men också tankar som jag tror och hoppas kan inspirera till att vilja och våga resa med barn.

Resa med barn – podcast

Så, vid din nästa promenad eller kanske transporten till jobbet imorgon bitti om det är dags för det, så tycker jag att du ska lyssna in på Att resa-poddens avsnitt 3 – att resa med barn podcast. Berätta gärna vad du tycker efteråt! Kanske vill du att vi ska djupdyka i något specifikt kring att resa med barn i ett kommande avsnitt? Håller du med om våra tankar? Hur tänker du?

Här hittar du avsnittet på Att resa-poddens hemsida, och här är direktlänken till iTunes.

resa med barn podcast

Behöver du ha mer hjälp med hur du lyssnar så har jag beskrivit det närmare här, Såhär lyssnar du på en podcast.

Relaterad läsning hos mig:
10 tips om att resa med barn – budorden 
Resa med barn – en ultimat packningslista (inkl. reseapoteket)
Roadtrip i USA med barn – mina tips
Att resa med barn- om trygghet och säkerhet
Mina tips för flygresa vid graviditet

Relaterad läsning hos Annika:
Våga res med din bebis!
Att flyga med en bebis

________________________________________________________________
I samarbete med Travellink

 1. Skulle gärna copy paste er resa till NZ, men även den till Jordanien. Hur ska man hinna allt, har du något bra tips på att få tiden (och semesterdagarna + pengarna) att räcka till!?? 🙂

  1. Jag skulle gärna köra en favorit i repris – på båda resorna. 🙂
   Haha, ja den tuffa nöten! Semesterdagarna är ju för få så det är bra att säkra föräldradagarna med en halvsladdis 😉 och ekonomiskt. Håhåjaja. Vi får prata ekonomi och sparande i ett kommande avsnitt!! Jag behöver de tipsen själv i allra högsta grad.

 2. Hejsan
  Sitter här och surfar efter nästa vinters resa nyss hemkommen från denna vinters. Jag har 2 små killar som vi feg rest med en del (läs charter) och även långt. Nu tänker vi oss friare resa nästa år eftersom barnen visat sig va duktiga resenärer och vi modigare föräldrar med det. Min fråga är, har du någonsin flugit med Qatar? Hört lite både och om dem. Själv hade jag inte brytt mig med med barn ( då 4&5år) å några mellanlandningar så vill man va hyfsat säker ?
  Mvh
  Camilla

  1. Hej!
   Vilka roliga planer – men visst är det så att man blir mer och mer varm i kläderna både som föräldrar och barn. 🙂
   Vi flög med Qatar hem från Sri Lanka för två år sedan. VI tyckte det var ett grymt bra bolag, allt funkade super och servicen var toppen. Men det är ju inte direkt en kvantitativ bedömning, haha. Vi mellanlandade i Doha, men tog ett dygn där då det tajmade lite dåligt med tiden på flygplatsen för oss så det var bättre (och lite roligt i sig). Lite meck förstås så inget jag rekommenderar på rak arm.
   Det jag kan säga förresten om Qatar om ni bokar med dem är att se till att ni beställer specifik barnmat. Då får de en liten låda med pyssel och maten i. Glömmer man det får de vuxen-varianten – inte så poppis när alla andra sitter med roliga barn-boxar med svampbob fyrkant.
   (Så var det iallafall då)

   Härlig semester-surf! 😉

 3. Jag lyssnade på just detta avsnittet på väg hem från jobbet ikväll! Rent spontant kändes det först som att jag är värsta säkerhetsnörden jämfört med er: det har nämligen varit rätt mycket charter för oss. Men sen tänker jag efter och kommer på att vi faktiskt gjort rätt många resor med barnen som varit väldigt mycket mindre tillrättalagda än all inclusive på Riu-hotell på Kanarieöarna 🙂 Mängder av tågresor inom Sverige t ex, även när kiddisarna var rätt små. Och sen – det glömmer jag liksom ibland – så reste jag fem veckor ensam med döttrarna (då 4 och 6) i södra Thailand! DET var ett äventyr för oss alla fyra (maken som var kvar hemma på jobbet hade det inte så lätt han heller)! Den resan jag gjorde där var större för min personlighet än de mil vi transporterade oss mellan öarna… fast det fattade jag ju liksom inte förrän efteråt!

  En sak som jag verkligen fastnade för i ert program var när ni berättade om hur barnen utvecklats av och under era resor. Dessutom gillar jag att ni avdramatiserar barnens upplevelser. Det vi vuxna kan se som skitläskigt – dela dubbelsäng på lopphotell – kan barnen tycka är resans höjdpunkt!

  1. Charter är ju bekvämt och bra ändå – allt handlar ju om vad man vill ha ut av en specifik semester.
   Men oj – fem veckor själv i Thailand med två ändå så små barn! Wow! Men visst är det så, att är man inställd på något och ”bara gör’t” så funkar det ofta hur bra som helst. Kan tänka mig att du växte mycket på det, och att det gav dig och dina tjejer mycket i er relation som liksom lever kvar länge.

   Tack för jättefin feedback, så himla kul att du lyssnar!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *