Reseinspo: Hjälp! Vart ska en eventuell påsklovsresa gå?

Vi har planerat att åka på en resa till värmen någon gång i slutet av mars / början av april. Det blir någon form av påsklovsresa, och vi kan åka en vecka, eller möjligtvis förlänga en vecka med en helg. Den korta tiden ger förstås vissa begränsningar. Den som har allra mest påverkan på val av destination är dock Meja. Vår novemberbebis kommer att vara exakt fyra månader när vi planerar att åka, så det måste vara ett ställe som passar bra för henne. Det innebär framför allt behov av att vara skyddat från märkliga virus och med bra sjukvård nära. För oss och framför allt Stella och Max (7 och 5) så är en “lagom” lång flygresa och helst en inte allt för mastig tidsomställning att föredra. Det måste vara varmare än “svensk sommar” som ofta är det som beskriver mer närbelägna semesterorter lite utanför högsäsong, men förstås inte vara olidligt hett. Sedan ska förstås priset kännas vettigt för en vecka… Vi har inga dåliga krav, men det borde väl gå att lösa ändå, eller?

Det här är några alternativ. Vad tror ni?

1. Dubai

Vi kan Dubai, och behöver därför inte känna att vi ska göra någon sightseeing alls. Vi kan plocka russinen ur kakan, och utöver sköna semesterdagar vid pool och hav se och göra sådant vi verkligen vill och varken mer eller mindre. Resan är smidig, tidsomställningen bara tre timmar och det känns tryggt. På minussidan ligger prisnivån. Jag har hittat bra flyg framför allt med Emirates men boende drar iväg och att leva där är inte direkt en njutning för plånboken. En rolig bubblare är annars Abu Dhabi. 
Läs mer om Dubai hos mig här.

  

2. Kanarieöarna eller Kap Verde

Vi har aldrig varit på Kanarieöarna, men jag har förstått att inte minst Teneriffa är riktigt fint och att det finns ställen som är charmigare än de jag lite med otrevliga rysningar ser framför mig när jag tänker Kanarieöarna. Dessutom vore det skönt att bara lägga sig på ett riktigt härligt hotell och nöja sig med det – den här resan behöver vi inte mer. Upplevelser är inte målet, det är kvalitetstid med familjen i en varm och skön miljö långt ifrån lager på lager som lockar. Problemet är att det på de härligaste hotellen blir samma pris som en resa till Dubai går loss på med schysst hotell – och då drar nog Dubai mer ändå. Kap verde tänker jag likadant kring. Möjligtvis känns det lite roligare men det är enbart solen och baden man är ute efter på båda ställena. Men är det tillräckligt varmt? Och hur hittar jag lika billiga biljetter som Annika?

3. Kapstaden

Vi får tydligen vänta på en rejälare resa till drömmen Sydafrika. Det är en destination jag tror att lämpar sig bäst med något äldre barn än vår uppställning. Men en lättvariant i form av enormt tilltalande Kapstaden kanske vore något? Det är billigt när man väl tagit sig dit, resan kan vara tillräckligt smidig och upplevelsen vore något alldeles extra trots fokus på semester. Dessvärre verkar det dyrt att ta sig dit, och hur har vi det egentligen med ovana bakterier?

Övrigt

Jag har även tänkt på Florida och Karibienkryssning men det är varken smidig resa, lagom tidsomställning eller billigt och mina våta drömmar om Thailand slås bort ungefär lika snabbt som de konstant gör sig påminda – det är för långt bort för för få dagar. Och okej då – sökningarna har även inkluderat ställen som Maldiverna och Seychellerna men det är inte direkt troligt att vi lyckas komma dit.

  

Mellanösternkryssning

En ny bubblare är att flyga till Dubai och ta en kryssning där istället – mindre skepp åker i en vecka och stannar i Dubai, Abu Dhabi och Oman. Jag är verkligen sugen på de ställena! Det blir billigare än att stanna i Dubai, vi kan se mer vilket onekligen tilltalar och kryssningslivet är enkelt och härligt. Frågan är dock om ett betydligt mindre skepp än Oasis of the seas som vi kryssat Karibien med lockar och hur klientelet på det är? Just nu känns nog detta allra mest lockande ändå… men vissa osäkerhetsfaktorer måste undersökas ytterligare.

  

 1. Jag skulle ju vilja slå ett slag för Kanarieöarna, för ni vet det där med gömda pärlor och att inte kanske bo i det värsta turistmeckat – ja, som vanligt. Men just över påsklovet är det ju skandinavisk invasion och så. Vädermässigt har det ju dock hunnit kliva över “sommarSverige” när du kommer in i slutet av mars igen (jag är väldigt skeptisk till november-februari) och jag skulle själv inte tveka faktiskt. Ytterligare nackdel är ju Atlanten som nästintill aldrig är badbar. Så ja?

  Hur är det med Gambia annars? Det är ju ett sånt resmål som ligger relativt billigt, men som aldrig riktigt slår. Eller jag vet inte? Jag rycker ju lite öronen åt mig kring dyra resmål som ex Dubai eller Abu Dhabi, men har ni budgeten – varför inte?

  1. Ja det är kanske just dit vi bör bege oss ändå. Men som du säger säkerligen rätt mkt folk under loven och dessutom dyrare då också. Håhåjaja. Egentligen har vi inget jättemåste att hålla oss till just lovet men de veckorna passade också bäst ur jobbsynpunkt.
   Grejen är att eftersom det bara är en vecka så vill vi bo riktigt najs liksom.. och då är det samma priser där som till ett nice i Dubai. Och samtidigt tänker jag “är det värt xxx mycket extra? – ja det kan det vara”. “hur mycket är en vecka värd? Inte SÅDÄR mycket!” typ. Vi som brukar resa på annat sätt brukar liksom komma undan med samma på betydligt längre resor. Och mervärdet då behöver vi inte ens tala om.

   Gambia? Inte ens kommit på tanken. Berätta! (eller jag kan ju googla också iofs..) Men känns kanske spontat inte hundra med tanke på Mejas ringa ålder…

   Tack för input! Jag litar verkligen på dina åsikter kring det här!

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Följ mig!

Mer läsning...
Hej igen Port de Soller (aka världen)