Vi reser hemåt – tågpremiären (att åka tåg med bebis)

Nu reser vi hemåt; jag, Max och Meja. Max är en stabil bilåkare och hade säkert klarat hela vägen från Sälen till Stockholm och Nacka i ett svep, men definitivt inte Meja. Så vi åkte med mina föräldrar till Borlänge i förmiddags och jobbar oss nu, några timmar senare, vidare därifrån till Stockholm med tåg. Att resa med tåg med bebis är hyfsat smidigt, men det finns några saker jag är lite extra tacksam för när jag åker tåg med bebis (och barn); 

  • Ett babyskydd och vagnchassi som är kompatibla. Det är guld värt att kunna sätta babyskyddet på vagnen och köra istället för att bära det. Dessutom lät vi liggdelen åka hem med övriga familjen i bil igår för att slippa ta det på tåget – det ger smidigare ihopfällning av vagnen som lätt viks ihop i bagageförvaringen. Liggdelar är annars väldigt otympliga och kan vara bökiga att förvara på tåget. 
  • En smidig bärsele. Att ha händerna fria åt packning, övriga barn och annat är a och o. Jag föredrar ergo baby för ergonomiskt och skönt bärande såväl som bättre position för barnet, men babybjörn är enklare att sätta på och min favorit för spädbarn. I ergon krävs bökigt spädbarnsinlägg. På resor med små bebisar föredrar jag således babybjörn. Jag köpte nyss en fräsch begagnad “miracle” för 300:- – perfekt!
  • Billiga säten för barnen. Att åka med barn upp till 6 år kostar 5 kronor per barn. Galet bra! De har alltså egna säten, och för bebis nyttjas då förstås babyskyddet. 
  • Att själv bära bebismaten med mig… (Det tackar jag förstås varken SJ eller barnprylstillverkare för utan kroppen) 
  • iPad, och vår snälla kompis som igår försåg oss med några nya filmer. 
  • Hörlurar. För mig och alla i vår omgivning. 

 tåg med bebis 
Nu sitter Meja i grodposition på mitt bröst och snusar skönt, så jag ska bestämt plocka fram en bok. Jag älskar tåg (när de är i tid), har jag sagt det förut? 

  

Följ mig!