Reseinspo: Till Alperna? 6 misstag du inte ska göra!

Det finns en del lite praktiska saker att tänka på inför en resa till Alperna. Nedan följer några misstag jag inte rekommenderar dig att göra. Följ detta och du kan undvika de största nitarna.

Slarva med försäkringarna

Se till att du har en fullgod försäkring när du åker, och att de täcker det du tänkt göra. Med andra ord – åkning utanför pist kan vara något som av vissa försäkringsbolag ses som extremsport och inte inkluderas utan tilläggsförsäkring. Men om du åker utanför pist så play safe! En guide är är en klok investering, som inte bara gör din åkning säkrare utan också väldigt mycket roligare.

  

Glöm att boka på skidorna i din bokning, eller gör en bokning men missa att dubbelkolla att flygbolaget bekräftat dem

För ett år sedan stod vi på Arlanda klockan 5.30 en morgon för att checka in oss på planet till Innsbruck, men fick inte plats åt de många skidorna förrän en kvart innan planet skulle gå. Stressen! Frågan är ju också vart vi skulle lämnat skidorna om vi inte fått med dem från Arlanda..?

  

Små propellerplan får inte plats med hur mycket last som helst…

Glöm att boka takräcke eller boka ett men misslyckas att få fast det 

De är inte som hemma helt enkelt, och möjligheten att få hjälp i parkeringshuset där bilarna lämnas ut är ytterst begränsad.

   

Hyr en bil och missa att kolla den ordentligt vid avhämtning.

Risken är stor att någon ser något (gammalt) när den ska lämnas tillbaka och du står med ansvaret.

Checka in pjäxorna och förlora bagaget

För att vara på den säkra sidan är det en bra idé med pjäxorna i handbagaget. Men samtidigt, osannolikheten? Och det mesta går ju faktiskt ändå att lösa på plats. Men, min man var inte så nöjd det där året när han insåg att någon tagit hans pjäxbäg på bagagebandet och lämnat sin egen som såg likadan ut… Märk väskan noga och ha gärna en pjäxbag som sticker ut lite utseendemässigt.

  

Underskatta försäsongsträningen

Låt oss konstatera; Backarna i alperna är långa och de suger verkligen musten ur dina ben. Se till att träna ben lite extra månaderna innan, det har du snabbt igen i åkglädje.