På väg! Och restaurangnyhet på Arlanda

Och så har vi tagit oss till Arlanda och påbörjat vår lilla 3-dagarsresa, jag och Meja. Vi kör åter igen på mountain buggyn som resevagn, för även om den är en sittvagn så ligger hon så bra och ombonat i den. Det är vanligt att mindre bebisar blir stressade av att sitta framåt och inte alls trivs – än mindre kommer till ro – i en traditionell resevagn (läs: paraplyvagn) men det gäller inte i denna. Meja ligger som en drottning under den gigantiska suffletten och ser mig genom fönstret i den om hon vill. 


Vi verkar ha tur med vädret i Bergen om rapporterna stämmer, för att pricka in tre hyfsat soliga dagar av tre möjliga är inte dåligt för en stad med 271 (!) regndagar på ett år. Hoppas! Upp emot 10 grader sägs det också, men uppe vid fjordarna kan det vara ett gäng grader kallare så varma åkpåsen är förstås i. 

Det fick bli en tidig lunch på Joe & the juice. Min favorit är mackan med spicy tuna, och så lägger jag till avocado, och till det juicen “stress down” som är sjukt god; jordgubbe-ingefära-äpple. 


Just mitt emot Joes, i terminal 5 mellan gångarna med gate 1-10 respektive F26-F69, ligger en riktigt kul och spännande restaurangnyhet; Pontus in the Air. Egentligen skulle jag imorgon fått testa den med journalistkåren men det går ju inte men jag tog ett snabbt span och konstaterar potential. Man vill ju ofta inleda sin resa, sin semester, med en känsla av ledighet och något extra, och för mig är god mat just en sådan sak som starkt hjälper till. Med andra ord är klassrestaurangen Pontus – som om de levererar på matfronten inte är överprisade – klart efterlängtad! Lovande meny, och löfte om att varmrätten aldrig dröjer mer än 12 minuter (och ännu kortare för för- och efterrätt) låter som ett vinnande koncept! Givetvis kan maten även tas med. 

Jag ser fram emot att testa den – kanske nästa gång jag är på Arlanda, på väg mot England om ett par veckor?

Följ mig!

Mer läsning...
bästa understället eivy
Jakten på det bästa understället