Borough market, London – en upplevelse för öga och gom

Den där dagen för snart en vecka sedan när jag strosade runt planlöst i London och hade det himla härligt så var matmarknaden Borough Market ett av de första ställena jag råkade stöta på. Marknaden ligger på Southwark Street/Borough High street just söder om Southwark Cathedral på i den södra änden av London Bridge.

Borough Market, London – med anor från 1800-talet

Det kändes som att jag klivit in i ett helt annat århundrade, och det kanske inte är så konstigt med tanke på marknadens anor. Redan för 1000 år sedan (!) fanns det marknadsaktiviteter ungefär vid den här platsen vilket lade grunden för dagens Borough market, och nuvarande byggnader designades runt 1850.

borough market London

På marknaden säljs mat och råvaror i alla möjliga former. Det ena ståndet är häftigare än det andra och det är otroligt charmigt att gå runt och botanisera bland allt som erbjuds. Jag kunde inte slita mig utan ville gå runt och smaka på och köpa hem ungefär allt!

borough market Londonborough market Londonborough marketborough marketborough market

Det var ju dock inte riktigt läge för mig att köpa hem en massa mat, så jag nöjde mig med en juice.

juice borough market London

Jag rekommenderar verkligen ett besök på Borough Market om du ska till London – det är verkligen en upplevelse att gå och titta på och känna doften av härlig mat medan tunnelbanan dunkar ovanför huvudet på en. Så charmigt!

Och räcker inte mina ord som tips så kan jag berätta att det tydligen är väldigt inne också. Det är det stället att handla sin mat på, och ses ofta i filmer som exempelvis Bridget Jones dagbok, Lock, Stock and Two smoking Barrels och Harry Potter och fången från Azkaban.

Vill du läsa mer om London så kan du kika in på den här London-länken.

Följ mig!