Jag råkade uttrycka det så idag på väg hem från babypasset på SATS, att jag tyckt det varit skönt att under en rätt lång period nu träna enbart luststyrt och inte tvångsstyrt. Som att jag gör det i vanliga fall? Det stämmer ju inte. Alls. Men var går gränsen för att träna tvångsstyrt och målstyrt – egentligen?

Jag har ofta mål i form av lopp eller styrka, men samtidigt ligger allra mest ett välmåendemål i botten, och jag hänger upp mig mycket på antal pass i veckan. 3-4 är den nivå jag vill hålla. Sedan kan det vara lite blandning mellan superbra pass i helt rätt linje mot mål, och ett par lite mer fria som ändå gör gott och underhåller både hälsan och träningsglädjen. Det är en fin kombination för mig.

Men nu är det för lite. Det har varit skönt ett tag, men nu har det slagit över i att det är för lite och jag vill ha mer. Det kanske är att jag vill upp på vanlig nivå igen, kanske inte i 4 pass men i 2-3 riktigt bra pass. Snarare det – kvaliteten. Jag vill bli helt slut, jag vill ha träningsvärk varje vecka, jag vill känna att jag verkligen maxat och att jag utvecklas.

Passen jag går på SATS ihop med Meja är riktigt bra, jag tar ut mig bra och fokus är verkligen rätt – men utöver det så måste jag nu ha färdiga pass att köra. Och, de från Lofsans mammaträning i all ära, men jag vill ha ännu mer. Mina gamla favoritpass, nya mustiga pass, och helst utan att göra om eller känna mig tveksam. Hur?

Jag vet inte – men jag vet att jag idag ska djupdyka i mina arkiv och göra en plan. Lägga upp färdiga pass och börja fokusera på ett helkroppspass (SATS Strong mama), ett sugande benpass och ett överkroppspass och varva. Med start denna vecka. Så får det bli! Helst skulle jag vilja köpa några PT-timmar och få hjälp på traven utifrån rådande utgångspunkt – med rätt bred magmuskeldelning fortfarande och behov av knipande – men jag vet inte om jag vill prioritera kostnaden just nu. Hm.

Tankar från en solstol sådär. Skön dag idag! Kanske dags att hoppa in i duschen, men risken är att jag blir lika varm igen av hämtningspromenaden? En heldag i träningskläder kanske inte är helt fresh, men rätt skönt. 

Följ mig!

Mer läsning...
stockholm nacka
5 saker jag gjort i slutet av maj