Att ha författarbesök på bokklubben (och få böckerna lästa i telefonen)

Det är sen torsdagskväll, och kvällen som inleddes på ett rätt humörsvajigt sätt blev betydligt bättre när jag kom iväg på bokklubb – som jag nu alltså just kommit hem från. Direkt jag kom ur den allra fösta bebisbubblan så anslöt jag mig till en hyfsat nybildad bokklubb här i Nacka-kvarteret och sedan dess har jag läst böcker på löpande band. Jag älskar att läsa böcker, men har prioriterat bort det under en längre tid så det har varit otroligt kul att få en liten spark där bak. Inte bara har det fått mig att läsa de böcker vi haft till våra träffar, utan jag har passat på att läsa ännu mer av bara farten. Så härligt!

Ikväll var en superrolig kväll, för vi hade författarbesök. Rebecka Edgren Aldén var på besök hos oss så denna gång hade vi förstås läst hennes deckare ”Den åttonde dödssynden”. Vi fick tillfälle att berömma henne för den härligt spännande boken med mycket nutidskänsla (tänk självhjälp, terapi, sociala medier, yta, …) och jag förstår verkligen att hon nominerad till ”Årets deckardebut 2016”. Jag sträckläste boken, som innehöll många lösa trådar jag inte kunde släppa – och slutet var både självklart på ett överraskande sätt och briljant. Mer säger jag inte – men ikväll fick vi också höra ett alternativt slut. Hyfsat lyxigt med direkt författardiskussion!

Rebecka (grymt trevlig och mysig för den som undrar) hade också med ett varsitt ex av hennes debutbok ”Skriet från kärnfamiljen”. Jag ser enormt mycket fram emot att läsa den, som den feminist jag är (läs mer under länk om du vill). Feministiska kramar – gotta love it! 

Något som verkligen hjälpt till för mig för att få alla de där böckerna lästa är att jag börjat både lyssna på och läsa böcker genom min telefon. Jag startade ett test-abonnemang på Nextory för ett par månader och blev fast. Det har jag tänkt tipsa om superlänge men inte kommit mig för, men nu när jag själv genom samarbete har en rabattkod att erbjuda är det ju hög tid!

Går man in på www.nextory.se/kampanjkod kan man ange LISA och då få en månad gratis. Man kan innan månaden är slut direkt säga upp sitt abonnemang, så man förbinder sig inte till någonting utan kan testa i en månad utan förpliktelser.

Jag har lyssnat på vissa böcker som passar sig för det men allra mest har jag fastnat för att läsa dem där. Jag har inte fattat att känslan visst kan vara superbra även genom telefonen. Det är som att bläddra i en bok – se bild ovan till höger. Så snyggt! Man kan lägga ner många böcker i sin ”bokhylla” och aktivera andra, dvs ladda ner offline. Det som jag också älskar med det är att man har bakgrundsljus automatiskt, och alltid boken med sig enkelt. Jag har insett att det verkligen gör hela skillnaden för mig.

Såhär ser det ut i min telefon med de böcker jag nu har i min hylla. Barn kan få sitt också.

Till nästa gång ska vi läsa Ebba Witt-Brattströms ”Århundradets kärlekskrig” och Horace Engdals ”Den sista grisen”. Ska bli riktigt intressant att läsa båda synkat! Egentligen väljer vi bara böcker som är utkomna på pocket vilket inte dessa är ännu, men det spelar ingen roll för jag kommer iallafall läsa Ebbas bok i telefonen för den finns där. Win!