Shit vad mamma är STARK! (…och de där sommarlovsdagarna)

Det uttryckte Max spontant och imponerat när vi häromdagen var inne i stan och skulle på en resebyrå som visade sig sitta i en vindsvåning, varpå jag fick bära vagnen med en sovande Meja i upp för en låååång spiraltrappa. Härligt att kunna imponera så på barnen ibland, haha! Igår följde han upp med ett “wow, min mamma står på ett ben uppe på den där höga pallen!” när jag rev av ett träningspass hemma på altanen. Det är ju härligt ändå att faktiskt ge sina barn insikter om att träning och styrka i vardagen är något bra. Det hoppas jag att de kommer ha med sig.

Pass poolside – utrustning 2 kettlebells á 8 kg, en pall;

Varv 1, jobba 60 sek, vila 15, jobba 45 sek, vila 15 sek – byt övning
Varv 2 + 3; jobba 45 sek, vila 15 – byt övning
Övningar: 1. Knäböj med axelpress (kettlebells 2*8 kg) 2. Utfall bakåt med sträckning 3. Raka marklyft (resväsklyft kettelbells 2*8 kg) med rodd

Varv 1, jobba 60 sek, vila 15, jobba 45 sek, vila 15 sek – byt övning
Varv 2 + 3; jobba 45 sek, vila 15 – byt övning
Övningar: 1. Step-up på pall med sträckning bak 2.Sidoutfall med hantlar (kb 2*8 kg), rodd i yttre läge 3. Höftlyft med vikt (kb 8 kg)

Annars är det lätt lata dagar vi har. Det jag kan sakna är promenader, som det blir alldeles för lite av när jag är själv hemma med barnen hela dagarna. Jag försöker få till promenad med barnen cyklandes, men det är inte så lätt att få till det. Vill den ena så vägrar den andra. Repeat.

Mest har vi det såhär. Kompisar över på häng, och så leks det, badas och är allmänt härligt. Jag njuter verkligen av sommarlov i år när jag kan – det är ju verkligen en “once in a lifetime” detta. Långa dagar som flyter ihop i varandra utan stress över semesterdagar som förbrukas. Hade någon kommit och hjälpt till i köket hade det varit komplett. För ärligt talat, pysslet kring alla måltider som ska dukas fram och av och kök som ska rensas och så? Bara så jobbigt, tycker jag. Knappt har vi ätit frukost innan lunchen ska fram och så är det mellisar och fruktstunder och ja – ni fattar. Även om ambitionen sjunker till “lite extra lyx med en macka i soffan till frukost”, korv med bröd eller hamburgare på grillen så känns det som att lediga vardagar i all ära… Men nu är det väldigt skönt att det är helg – med ledig make hemma – också.

Resebyrå? Jo, men vi har minsann gjort en bokning för vinterresan nu. Tror jag väntar med att berätta till ett poddavsnitt som snart landar i din smartphone. Att resa till Filippinerna är rubriken på nästa avsnitt, som bara ska finklippas lite innan det släpps. Stay tuned!

Följ mig!

Mer läsning...
När mountainbike-tröskeln forcerades