Att åka till Marbella – tips och planen

I september åker jag och mina tjejkompisar på en weekend till Marbella. Det ska bli grymt kul – både umgänget med dem och att komma till Marbella för första gången. Våra senaste tjejresor har gått till New York, Nice och Palma (som bilderna i inlägget är ifrån).

Nu börjar förstås researchen! Vi har fått lite Marbella-tips och det här är saker jag skrivit upp, men vi behöver fler tips. Kommentera gärna!
Vi gillar god (men prisvärd) mat, härliga barer, sköna beach clubs och annat som gör en vistelse njutningsfull med lite lyxkant. Ja, för min del får gärna någon häftig natur- eller kulturupplevelse läggas till, och jag har hittat mitt – den häftiga vandringsleden Caminito del Rey lockar enormt och ska definitivt göras vare sig jag får någon med mig eller inte, men det får jag skriva mer om i ett eget inlägg.

Allmänt som lockar dagtid är att åka till Puerto Banus på utflykt – det är en närbelägen hamnby som ska vara otroligt mysig. Man kan även gå dit hela vägen längs stranden, vilket ju låter som en väldigt härlig långpromenad! Kanske orkar vi besöka bergsbyn La Heredia som är som Marbellas mysiga gamla stan men uppe i bergen (men kanske inte, haha). Gamla stan i Marbella ska vara väldigt charmig, och jag noterar Orangea torget – Plaza de los Naranjos – som ett måste. Men framför allt lär vi hänga på stränder. Den i Marbella är lång och fin så där kommer vi spendera mycket tid, men kanske även den i San Pedro som ska vara fin och lugnare.
Shopping? Ja, den lär vara toppen och kommer säkerligen locka för några – men är inget jag kommer lägga någon direkt tid på. Det är positivt med att åka så många – man kan dela på sig så alla får sina intressen tillgodosedda. Vi är 14 tjejer som åker den här gången!

Restauranger

Messina i Marbella har en Michelinstjärna men ska ändå kännas prisvärd. Våra tips säger hellre 3-rätters än avsmakningsmenyn, då man ändå får många mellanrätter.
Någon kväll åker vi säkert till närbelägna Puerto Banos, och där har tips varit Los Bandidos eller Piu Caro som ligger med härlig utsikt över havet.
Men vi behöver ändå fler tips här – TripAdvisor är rätt svaga på att ge en ärlig bild av de bästa restaurangerna så här återstår research!

För lunch känns Trocadero arena som ett härligt ställe att hänga på. Maten ska vara riktigt god och så har man strandläget inkluderat så det är ett sälle man kan spendera en hel dag vid.

marbella tips (1 av 1)-4Den här lunchen på Puro Beach Club. Ungefär bästa inramningen någonsin!

Beach Clubs

Ocean Club och Nikki Beach är de två mest kända, och vilket vi landar på kommer säkert handla om en kombination av vilket tema de har för den dag vi vill dit och vad det kostar.

marbella tips (1 av 1)-3I Palma hade vi en dag på Puro Beach Club. Alltså, ljuvligheten!

Barer och klubbar

Riktigt schysst barhäng sägs vi kunna hitta på Puento Romano, som också ligger bredvid nattklubben Sin. Bästa nattklubbar har jag annars hört att Olivia Valere och Cavalli är, så något ställe lär ju få sig ett besök. Fast generellt verkar nattlivet i Puerto Banos vara minst lika bra om inte bättre än Marbellas. De nattklubbar som är mest nattklubbar och inte bar öppnar ibland runt 03 – så hur detta blir i praktiken får vi se.

Så – mer tips är mer än välkomna! Lämna en kommentar!