meja Bohuslän

Att vara hemma. Och få sova. 

Resan hem igår gick bra, men det var 50 väldigt långa mil. Vägarna från Smögen via Uddevalla, förbi Örebro och till Stockholm är verkligen inte någon skön väg, direkt. Vi lämnade Smögen vid 14.30, käkade (väldigt sen) cafélunch i Kungshamn och hann äta kvällsmaten i Eskilstuna innan vi landade hemma runt 22.30. Då hade iallafall de två minsta familjemedlemmarna slocknat – men det satt långt inne. Jag tackar åter igen ödmjukast för Babblarna – en låt och film för bebisar skapad av genier, och Mejas första skärmkärlek.

Idag har vi vaknat upp efter en natt i egen säng, och nu väntar Hemester. Jag är enormt lycklig, för jag har sovit inatt på ett sätt som jag inte gjort sedan vi lämnade huset för närmare tre veckor sedan. Då var Meja en stabil sovare i eget rum som vaknade en gång per natt/tidig morgon (runt 4-5) för mat innan hon somnade om… Men den sömnen har vi inte direkt haft under semestern. Bebis ihop med en hel storfamilj i mer eller mindre samma rum, i olika sängar, i värme eller direkt bredvid sin mat (= mig) är ingen höjdare för sömnen. Vi har varit åter på amning minst varannan timme. Har jag nämnt att jag är trött? Men inatt tog Henke hela racet och jag sov med öronproppar. Han var nog uppe med ungefär det intervallet – varannan timme – men jag märkte inget av det. Effektiva öronproppar! Eller svår tröttma i kombination med skönaste hemmasängen. Halleluja!

8.30 gick vi upp och gjorde morgon (och åt för första gången sedan omsövning hemma 22.30), jag och Meja, och som sagt – jag är så lycklig över att inte ha haft ännu en sådan här natt.

Så nu alltså – hemester. Det blir en heldag vid poolen kan jag lova!

  1. Vad skönt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. jag har alltid öronproppar djupt in öronen när jag sover. Gillar känslan när man pluggar in skumpropparna och de expanderar. Blir tystare och tystare för att till slut bli helt tyst. Hur skönt som helst att slippa alla störande ljud när man ska sova och samtidigt veta att man inte kommer att bli väckt på natten av ljud. Bara den vetskapen gör att jag sover så mycket bättre. Skulle verkligen kunna rekommendera alla som inte sover med öronproppar att verkligen testa det. Ibland får jag dock lite ont i öronen av öronpropparna. Har du något bra tips på sköna öronproppar?

    1. Haha, men EXAKT SÅ! Folk brukar tycka att jag är lite märklig när jag förklarar men jag känner att du förstår exakt.
      Alltså, det måste ju vara sådana där extra mjuka som verkligen formar sig. De är överlägsna!

      1. Känner igen den kommentaren om att andra tycker att det är konstigt att man alltid sover med öronproppar. Brukar faktisk rekommendera att de ska testa göra det för att själva känna hur skönt det är. Några av mina vänner har faktiskt börjat sova med öronproppar sedan jag tipsade dem om det. Fick riktigt sköna öronproppar på hotellet där jag bodde i natt på min semester. De hette EAR Soft Yellow Neons. Helt klart de skönaste öronpropparna jag har testat. Dämpade bättre än några jag har testat tidigare och känns inte ens att man har dem i öronen. Allt blev bara så tyst och skönt. Berättade det för tjejen i receptionen när jag checkade ut och fick säkert 20 par så nu har jag så jag klarar mig ett tag.

  2. Alltså. Håller med. Jag envisades med att gå all in med 72 mil på en och samma dag nu när vi skulle hem från Grebbestad till Östersund, i tron om att barnen blivit ett år äldre och skulle Youtuba bort resan. Det gick tillslut och vi kom hem men f-y f-a-n vad alla var less på slutet. Det var nog bara jag bakom ratten som njöt av trafikfri väg sista 30 från Mora.

    Men ja, nästa år gör vi nog inte om det. Eller så har jag glömt allt bråk om inställt lördagsgodis och alla andra skitsaker som det går att tjafsa om på E45:an mitt ute i ingenstans mellan Orsa och Östersund och gör samma resa… eh, misstag. En gång till.

    1. Precis och vi med… snart tar vi Åre en liten nätt sväng. Hehe. Måste börja ladda redan nu… 😛

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *