Att vara i semesternuet. Och tänka på mattor och resor.

Vi landade galet skönt hemma igår. Vårt hus är ett fantastiskt semesterhus ändå… Hela trädgården är som ett gäng uterum, med gräsytor för fotboll och lek, lekkoja åt barnen, hallonbuskar (som fick förse morgonfilen med en röd kick och som sedan länsades för en hallonpaj på kvällskvisten enligt Sofys rekommendationer), smultron i gömda vrår, en 31-gradig pool med sköna möbler bredvid och en riktigt stor altan.


 Vi kvällsbadade hela familjen (minus bebis) vid 21.30 och åt pajen som efterrätt till det grillade efter avslutat kvällsbad. Lättjan! Sedan satt jag och Henke kvar på altanen en stund, när barnen lagt sig.  Altanen är lite bryderi dock. Den här semestern har jag sett så många fantastiskt härliga uteplatser, allt från min kompis altan i Stora Höga som är som att kliva in i valfritt uterumsspecial i ett inredningsmagasin till caféer där minsta innergård förvaltats till små, trivsamma oaser. Hur gör de? 

Barnen fixade pajen från hallonplock till deg och ugn, och dukade med ”röd matta” till och med inför förrätten. Loka crush förresten – genialisk festdryck för barnen!

Min väg från tanke till handling är betydligt längre. Och, allt kostar – så mycket! Både i pengar och i tid.

Det är skönt med ytan på altanen, men det finns potential till så mycket mer än matplats, allmänt häng och utekök som vi har idag. Hörnet bortanför pergolan till exempel. Där ligger solen från morgon till eftermiddag, och det vore ett optimalt ställe för en lounge. Stället att välja naturligt för morgonkaffet, eller för eftermiddagsslummern. Eller? Kanske några sköna soffor, eller en platsbyggd hörnsoffa. Grova plankor, låg sitthöjd, djup sittyta. Att fylla med massor med kuddar. Mysigt? Och så flera mattor framför, kanske omlott. Eller om vi ska köpa en soffgrupp helt enkelt. Hm.

Ett stort ”ägg” (hängfåtölj?) ligger också högt på önskelistan. Varianten nedan finns på en terass på ett fantastiskt härligt hotell på Koh Kho Khao i Thailand (ser ni Stella, 1,5 år?) och har varit i mina drömmar sedan dess. Inte lagom stor, utan massivt stor! En sådan – drömmen!


Samtidigt vill jag inte att den lilla hemester vi har i år, dessutom i mesta värmebölja, ska gå åt till projekt. Och åter igen – allt kostar pengar. Samtidigt som vi har bokat en resa till Bali i vinter, och att resa mycket innebär att ha mindre pengar till hem och inredning. För att vi inte prioriterar det. Saker är inte för alltid, resor finns alltid kvar i ens minne – och som investeringar i en känsla av ett finare liv. Det är så mycket mer värt.

Det är fina hemmadagar vi har. Så jag tänker inte så mycket på annat. På ”potential” hemma. På en Åre-resa vi hoppas få till, återstående semesterdagar i Dalarna och pulshöjande aktiviteter i svenska fjäll. Eller Bali.

Eller kanske lite. Bara lite.