Bohuslän barn sverige

Makrillviken, Smögen – en fantastisk badplats

Den badplats som ligger närmast Smögens havsbad är Makrillviken. Från hotellet går man ner till den stora lekplatsen, och så tar man trapporna upp på klipporna och går ner på andra sidan – där en fantastiskt härlig plats tronar upp sig.

makrillviken (1 av 14)

Vid Makrillvikens badplats finns flera bryggor som ramar in viken och dess otroligt vackra och klara vatten. Är man i Smögen och vill bada kan jag inte tänka mig att det finns någon bättre plats! Naturen var helt fantastisk och runt om är det små byggnader om är kvarlevor från 1900-talets Smögen med Dambadet och Herrbadet.

makrillviken (7 av 14) makrillviken (12 av 14) makrillviken (10 av 14)

Förutom fantastiskt vacker inramning fanns något som är väldigt ovanligt i klippiga Bohuslän – botten man kan se och stå på. Det är nästan så att det känns lyxigt när man har den möjligheten, eftersom det oftast är bad på betydligt djupare vatten som gäller. Det ryktades om 21 grader i vattnet. Jag är skeptisk till att det var det, möjligen i ytvattnet ovan tången allra längst in i viken under bryggan, men tog mig ändå i och var inte så lite nöjd. Det var kallt men uppfriskande och härligt. Jag är egentligen värsta badkrukan, så jag förstår inte vad som hänt med mig den här sommaren! Visserligen var det 28 ovan ytan, så det kanske var det. Så härligt!

makrillviken (1 av 1)-2

Vid Makrillviken var klipporna runt om så höga så det gick att hitta skugga åt Meja – en skön bonus. Krabbfiske? Givetvis!

makrillviken (5 av 14)

Det var verkligen en perfekt kombination för oss idag – vår sista dag i Smögen innan hemfärd – att utgå ifrån hotellet och den härliga terassen med alla solsängar och bada i poolen och sedan gå ner och hänga lite vid havet och så upp igen till pool och altan. Repeat. Det uppskattade vi alla!

smögens havsbad solnedgång (1 av 1)-3 smögens havsbad solnedgång (1 av 1)-2 smögens havsbad spa barn (1 av 1)

Så med det sagt så har vi haft vår sista dag på Västkusten i form av en otroligt varm och härlig sommardag på terass, i pool och vid såväl som i havet – och nu är det kväll och vi rullar norrut hem mot Stockholm. Tack Smögen och västkusten för den här gången! Sannerligen bästkusten i år!