Och när kvällen kom… var jag färdig

Alltså, den här dagen! Max var helt ledig idag, och han hade tre kompisar hemma mest hela dagen – varav två som han aldrig lekt med utanför förskolan innan (men däremot tjatat om i många månader, vi hade lite otur med tajming där). Jag misstänker att många av er som läser här har eller har haft 5-åringar och vet hur det ofta är, men jag kan ju ändå för tydlighetens skull berätta att det känns ungefär som att jag blivit överkörd av en ångvält. De hade det jättebra och lekte egentligen super – men man ska inte gå omkring och påstå att tjejer inte kan leka annat än två och två medan det för killar fungerar smärtfritt. Det har jag aldrig trott – tröttare föreställning om beteende som kommer med könet finns väl inte ens – och tro mig; Jag har aldrig blivit motbevisad. För tjejer går det jättebra ibland, och för killar ibland – men ofta är det en del gnissel och medlande och när det funkar som allra bäst är det en ljudnivå som dödar ens egna tankar innan de ens börjat närma sig bearbetning. Jeez. Men, han hade kul och kompisarna likaså – så jag är förstås enbart glad över det.

Fast… ljudnivån gjorde också att Meja sov dåligt och idag har jag nog satt någon form av rekord i att springa i trappor också. Med bebis på höften, konstant. Vårt hus har tre våningar och idag fick jag känna hur det känns att köra en hel dags intervaller i dem.

Jag skulle kunna fortsätta att mala på om dagens tröttma, men det känns som att det räcker här. När Henke kom hem och jag låg raklång på vardagsrumsmattan hemma med en bebis snurrande runt om mig såg han fort läget och erbjöd en exit från hemmet. Jag tog den snabbt och tacksamt, och åkte till Tezekuri och käkade en god sushi med mig själv och sedan till Ica Maxi för att handla inför bokklubb här hemma imorgon kväll. Höjden av egentid i ett liv som detta, haha!

Hemma hade tre barn somnat före 20 över 8 – något som inte hänt när jag varit själv med dem på flera år ungefär – och lugnet var ett faktum. Städat var det också, minsann. Håhåjaja. Snart har vi fulla skoldagar på barnen igen… Det blir inte fel, det inte!

Jag satt härligt på Tezekuri och åt en ytterst god bibimbap. Ute var himlen dramatisk och det regnade och var uppehåll om vartannat. Så fint!

  1. Vad härligt med en sån “uppmärksam” make/pappa. Ibland saknar jag ett jämställt förhållande. Inte för att min man inte vill, men han saknar känslan för vad som behövs.
    Och hurra för dig som tog dig an TRE extra grabbar plus egen bebis! Hoppas deras föräldrar visade uppskattning. 🙂 kram

    1. Ja – ibland så 😉

      Det var ett par tvillingar – där både Max och de verkligen längtat efter att få leka efter föris, så det var SÅ kul. Så himla fina. Och så hans närmaste vän som han är hos minst lika mycket. Så det var en skön liga – men såklart bra att kunna ta just när skolan var planeringsstängd och jag ändå är hemma. Men, lite trix är det ju, haha 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Mot fjällen! (eller iallafall små dala-berg)