Hemavan – sommarfjäll, helirun och systerskap

Den här dagen, alltså! Jag befinner mig verkligen mitt i min drömresa, och är så tacksam för allt jag får uppleva. Jag har sedan länge vetat att fjäll är magiskt, och börjat inse att det inte bara gäller vinter- utan även sommarfjäll; och att nu få uppleva dem på allra bästa sätt är helt fantastiskt.

Med bästa sätt så menar jag i sällskap med ett otroligt härligt gäng tjejer. Det är systerskap när det är maxat, och det är nog helt enkelt vad som händer när man sammanför ett gäng glada tjejer som har samma  intressen – i det här fallet en vilja att under aktiva former upptäcka och uppleva sommarfjäll. Det är pepp, skratt och samtal – intimt, prestigelöst och enkelt på samma gång.

sommarfjällFoto: Hemavanfly Cajsa, Malin, Greta, jag, Johanna (grundaren av Systrar i bergen), Betty och Mirja.

Jag sa innan att jag skulle på en form av träningsresa men av lite annat slag, och det stämmer på så många sätt. Det är långt ifrån prestation, utan har fokus helt på upplevelsen. Det passar mig perfekt!

sommarfjäll

Upplevelsen var det, ja – den vill jag förstås berätta mer om. Hela dagen har varit fantastisk!

Vi började med att åka upp till en lokal vid Högfjällshotellet, och där guidades vi genom en yogasession av fantastiska Mirja, med utsikt över fjällen. Regnmolnen låg trolska över topparna, och vi andades in luft – som var ledordet för passet.

dsc1767.jpgFoto: Hemavanfly. Våra kläder förresten? Craft Sportswear är med och sponsrar, och jag totalt älskar min outfit med de rosa, mönstrade tightsen och linnet i samma mönster (jag sitter längst fram till vänster)

Ett bättre sätt att möta dagen på finns bara inte!

Sedan åt vi en rejäl frukost på Fjällcenter, och bytte om för dagens stora äventyr – helirun. Vi blev upplockade av en helikopter från Tärnaby heli och uppflugna på berget, just bredvid Kungsleden.

tärna heli

Vädret var inte riktigt på vår sida när vi skulle bege oss tillbaka ner löpandes – men samtidigt så fick det mig att gå igång lite extra. Det är något med väder, alltså. Mer utmanade sådant – i en sådan här miljö och situation – ger ändå en extra känsla av att vara levande. Det kan kanske låta pretentiöst, men upplevelsen maxas när omgivningen är lite extra dramatisk, kan jag tycka. Vi hade regn och blåst, men jag som nyligen gjorde Åreskutan i ännu värre inramning vädermässigt och då inte såg mer än några meter framför mig var nöjd ändå. För utsikt hade vi gott om – flera mil tippar jag. Så otroligt vackert!

sommarfjäll Hemavan (2 av 4) Hemavan (1 av 4)

Vår löptur ner var härlig trots regnet vi hade i ryggen. Jag var lite orolig innan för min form, eftersom jag just börjat springa lite lätt igen efter Meja – men Systrar i bergen är noggranna med att alla ska kunna vara med och har alltid flera guider med i sällskapet så att nivån går att anpassa. Sedan blev det snarare tvärtom för mig dock – min kropp kändes lättare än på länge och jag njöt av varenda steg jag lade bakom mig. Vi varierade löpning med gång – och förstås fotopauser.

Hemavan (1 av 1)-8Jag, Mirja och Malin Nylén

När vi nådde vårt mål, den fräscha topprestaurangen Björk (mer om den i senare inlägg) var vi blöta och när vi kände efter även rätt kalla – men otroligt nöjda.

Hemavan (1 av 2)

På vägen ner från Björk lämnade vi kalfjället bakom oss, men det var inte slut på den vackra inramningen för det!
Hemavan (12 av 16) Hemavan (14 av 16)

dsc2048.jpgNedersta bilden, foto: Hemavanfly.

Hemavan är verkligen ett otroligt vackert ställe, och jag är klart peppad för resten av allt vi har kvar. Snart väntar middag, och sedan hoppas jag på att den sena kvällen bjuder på en tur på fjället igen – men det är nog lite beroende på om det spricker upp eller inte. Min dröm heter norrsken – som jag vill uppleva det! Håll tummarna!

_________________________________________________________________________

Denna resa till Hemavan är en pressresa i samarbete med Systrar i Bergen, Hemavan och Craft Sportswear. Alla åsikter är som vanligt mina egna.