Hej Lappland!

Jag har anlänt Lappland och Hemavan efter en smidig men aningen guppig resa. Propellerplanet från NextJet lyfte från Arlanda på kvällskvisten, stoppade till kort i Vilhelmina och fortsatte sedan den sista biten till Hemavan. Vid vår slutdestination var det inte alls samma väder som där vi startade – 28 grader och blå himmel – utan ungefär motsatsen. Det var till och med så att piloten förvarnade att vi kanske inte skulle kunna gå ner i Hemavan på grund av regnet och blåsten utan behöva vända tillbaka till Vilhelmina – men fram kom vi, tack och lov.

Istället för löpning i solnedgång blev det således en lugn och mysig kväll med tilltugg i form av traktens godaste specialiteter (ostar, paté, tjockare tunnbröd, korv mm) och genomgång av aktiviteterna de kommande dagarna.


Det ska bli så grymt kul att uppleva bergen, och då dessa mäktiga Hemavan/Tärnaby-fjäll!

Men… Först ska jag njuta av detta…


Hemavans fjällcenter har allt från hus och vandrarhem till hotell, men vi får njuta av det sistnämnda och sängen i mitt fräscha rum ser otroligt inbjudande ut. Kanske, till och med troligtvis, så väntar den första hela natten på ungefär 9 månader. Bara en sån sak…

_________________________________________________________________________

Denna resa till Hemavan är en pressresa i samarbete med Systrar i Bergen, Hemavan och Craft Sportswear. Alla åsikter är som vanligt mina egna.