En blogglista om hösten

Jag hittade en blogglista om hösten hos PT by Emma, och eftersom jag älskar hösten så tar jag mig tid att reflektera lite över den. Hösten är ärligt talat min favoritårstid. Jag säger visserligen inför varje årstid att ”åh, nu är det äntligen vinter/vår/sommar/höst” med en glad suck, men det är hösten jag nog ändå älskar allra mest.

1. Vad är det bästa med hösten?

Att allt blir lite lugnare i tempo. Visserligen har jag aldrig lågt tempo och vill aldrig ha det, men på hösten tänks det liksom efter snäppet mer och händelser blir lika intensiva men ändå på ett mindre hysteriskt sätt. Sedan är den så vacker med alla sina fantastiska färger, den fuktiga luften som ger magisk dimma och som är så klar och frisk. Det går att andas och hela omvärlden är rent meditativ. Att sedan få avrunda den sköna utevistelsen med att komma in och tända ljus eller en brasa i mörkret är bland det bästa jag vet.

höstlista (1 av 1)-2blogglista

2. Vad äter du under hösten? 

Varm mat, och gärna soppor om det ska vara enklare eller långkok tiden finns.

3. Vad dricker du under hösten? 

Att åter uppskatta ett riktigt mustigt glas rödvin är också en av höjdpunkterna med hösten. Det njuter jag gärna av framför brasan! Men visst… det är ju inte varje dag – men i övrigt har jag inga större njutningar relaterat dryck utan dricker vatten – och minst tre koppar kaffe om dagen. Men det gör jag förvisso året om!

blogglista

4. Vad är ditt mest använda plagg under hösten?

Hösten är koftornas tid. Jag äger ett hundratal (känns det som).

5. Vad gör du om dagarna egentligen?

Nu när jag är föräldraledig är dagarna förstås annorlunda än vanligtvis. Jag varvar träning, promenader, bloggande, lek och häng med umgänge någon annan föräldraledig eller lunch med någon jobbande kompis. Den här föräldraledigheten har jag ett mycket större inre lugn och uppskattar lugna dagar hemma eller iallafall mest i närområdet. Jag ska ha fler sådana under hösten och pyssla hemma i huset, tänker jag mig. (Och när jag svarar det tycks jag glömma att vi snart har en bebis med fart under knäna här hemma – bör jag svara ”vara på öppna förskolan” istället, tro?)

6. Vad gjorde du den här dagen för ett år sedan?

Hängde med Stella i skateparken och lassade in nya kläder i hemmet efter en sommar då barnen vuxit flera storlekar. Det där sista känns igen i år igen.

höstlista (1 av 1)-5Och så var jag väldigt gravid. Detta kort är nog däremot från mitten av november, när jag var färdigjäst. Meja var beräknad till den 25 november.

7. Vad lyssnar du på under hösten? 

Ljudböcker på Nextory och favoritpoddarna. Älskar att ha skönt prat i öronen under mina många promenader.

8.Vad läser du?

Se ovan. Och just nu bläddrar jag också i alla möbelkataloger som skickas hem den här perioden – är så sugen på flera inköp, men så har jag ett halvår av föräldraledighet kvar och en Bali-resa i jul så det blir nog inte något av med det överhuvudtaget…

9. Vad tittar du på?

Jag tittar ärligt talat mest på datorskärmen (och läser allt från bloggar till debattartiklar, om jag inte skriver själv), jag är så otroligt ointresserad av TV och serier. Fastnar i princip aldrig!
Om man pratar skärm alltså… För annars är jag fortfarande så löjligt kär i familjens sista bebis så jag kan inte sluta titta på henne. Jag är fascinerad vid varje grej hon gör, och är i det här avseendet inte ett dugg som en rutinerad 3-barnsmorsa!

10. Vad var bäst med sommaren?

Att den började så tidigt och därför blev att kännas så lång. Vi badade upp pool-kvoten redan en bit in i juli och nu är jag så mätt på sommar! Det är en bra känsla. Så mest tänker jag nog ändå på hemmahänget – för det känns som att vi i år verkligen växte in i vårt hus sommartid.
Av alla härliga upplevelser och dagar under våra många och långa utflykter (3124 km) så är det nog ändå Åre jag håller högst. Jag har verkligen hittat en ny sida hos mig själv, och ser fram emot att berätta mer om vår fjälldröm för er.

11. Vad har du för höstplaner?

Ha en riktigt härlig vardag hemma som föräldraledig och med de stora barnen med alla sina aktiviter och underfundigheter, och så ser jag fram emot flera 40-årsfester, en tjejweekend i Marbella, en långhelg vid Medelhavet och en massa annat. Åh, ljuvliga höst!

höstlista (1 av 1)-4Den här bilden är från Stallmästaregården, där vi hade ett av höstens allra härligaste dygn.

12. Ser du fram emot vintern?

Utan tvekan – både inledningen med Bali och fortsättningen som förhoppningsvis blir med riktigt mycket snö och skidåkning. Men ingen brådska – höst först, tack!

Hur känner du inför hösten?
Häng gärna på listan om du har en blogg! Länka gärna i kommentarsfältet så jag kan läsa vidare hos dig!