Helgen och Kämpa hösten!

Ännu en helg är till ända, och fin har den varit. Med det menar jag inte bara vädret som fortsätter vara alldeles för somrigt för min smak, utan det allmänt läget. Stella har haft handbollscup hela helgen, och dessutom en fotbollsmatch – så vi har mest åkt runt och njutit av att titta på matcher. Tänk att det finns många som tycker att det är tråkigt! Själv njuter jag. Max däremot fick till sin stora lycka vara med kompisar istället, och Meja hängde med på läktaren lätt frustrerad. Inte den roligaste miljön för en bebis med upptäckarlust, men vi kör på så länge det går – senare i år lär oviljan att sitta still vara betydligt större.

Sommarväder sa jag, men nog har ändå mer höstkänsla smugit sig på. Även om det fortsatt t-shirt-varmt mitt på dagen så är morgnar och kvällar krispiga och luften börjar kännas högre. De gula löven kämpar på och snart vinner de nog. Heja!

Innan söndagspromenaden, den som fick fastna lite på bild ovan, så njöt vi av en äppelpaj med äpplen från de egna träden. Även i år har vi varit riktigt dåliga på att ta hand om dem – men en paj är inte så illa det inte. Dessutom fick vi en stunds vila i solen på altanen. Jag har tagit tag lite i det där med terass-möbleringen som jag pratade om för några veckor sedan, men ser det mer som en start på vårsäsongen än ett genomförande nu. Det blir bättre och roligare att börja i vår när starten är gjord och jag kan gå direkt på det ordentliga fixt. Men, även om varken soffbygget (av lastpallar), vilstolarna på platån (där istället loungesoffan står nu när vi stängt poolen för säsongen) eller bänk-området är klart så känns det redan nu som ett lyft på altanen, och som att vi nyttjar ytorna betydligt bättre. Bara att kunna ligga i hörnet nedan och ha det skönt och spana in mot huset – fint så!

Följ mig!

Mer läsning...
nacka nyckelviken
Naturen är öppen och rörelsen säkrar mitt förstånd