Ja hörrni, vi har en ny vecka! Vi är halvvägs in i oktober, i norr – från favoriterna Åre och Hemavan – läser jag rapporter om årets första långfärdsskridskor på blanka tjärnar och här i Stockholmstrakten har gråvädret lagt sig som för att stanna. Ändå är världen sitt allra färggladaste jag, och jag ska snart inleda veckan med ett träningspass nere vid lilla sjön just här bredvid.


Jag kommer den här veckan också testa på att uppleva Medelhavet i oktober – något jag inte riktigt vet om jag gjort innan? Det är dags för kryssning och att uppleva Royal Carribeans nyaste och allra största skepp Harmony of the seas, på en sträcka från Rom till Barcelona via en heldag på Capri. Jag åker tidigt på torsdag morgon och hjälp väntas från farföräldrarna – så tacksamt! – men redan idag kommer mina föräldrar så det blir en vecka med lite extra back-up och umgänge. Vi är alla så glada för det – barnen precis hur taggade som helst och själv tycker jag också att det ska bli skönt med lite fler vuxna per barn än den vanliga procenten på 0,66 vuxna / barn. Det blir en lite extra lyxig vecka med andra ord, och dessutom är jag peppad på att ikväll göra en ny, väldigt rolig intervju till Att resa-podden.

Apropå podden så har vi idag släppt ett nytt avsnitt, där vi pratar om hur resan faktiskt är betydligt mer än tiden då man är på resmålet. Det finns ju en tid före också, när en massa research ska göras – hur gör vi och vad är bäst? – och efter när man kommer hem och vill agera lite smart gällande packning och annat, och se till att spara sina bilder ordentligt.

>> Att resa före, under och efter

Jag ska berätta mer om det senare, men kan direkt nämna att vi testat en otroligt bra lösning för att spara bilder i “molnet” – dvs att du kan slippa allt vad externa hårddiskar heter utan låta någon annan lagra dina bilder som du har åtkomst till från alla dina datorer, plattor och telefoner. Med koden “attresapodden” får du obegränsat med lagring för 9 kronor i månaden – ett superbra erbjudande! Första månaden är helt gratis ifall du bara vill testa.

Så här gör du:

  1. Skapa ett konto på Kiliaro.com eller ladda ner appen (finns för iOS och Android).
  2. Ange rabattkoden attresapodden så får du en gratis testmånad och betalar sen bara 9 kr/mån för obegränsat utrymme (!)Ordinarie pris är 19 kr/mån.  Signa upp senast 15 november 2016!
  3. Ladda upp dina foton från mobilen, datorn, gamla hårddiskar eller andra ställen till Kiliaro.
  4. Klicka på “free up space” i appen om du vill ta bort bilderna från mobilen men ändå ha dem tillgängliga via Kiliaro.

Följ mig!

Mer läsning...
hus villa
Något speciellt som hände i helgen