Att börja landa i Bali-bokningar

Idag har jag gjort en fantastiskt härlig bokning på Bali, som jag ser fram emot alldeles extra. Stället heter Chillhouse Surf & Bike retreat och är som namnet antyder en alldeles speciell form av ”retreat”. Igår intervjuade jag och Annika den häftiga författaren Kajsa Ingemarsson till nästa avsnitt av podden (som släpps om ett par veckor) och hon pratade just om retreat-resor och hur retreats är att dra sig tillbaka från vardagens och livets brus och lyssna inåt. Mer stillhet, mer tid med sina tankar och sin insida. Så himla intressant – och så viktigt!

Retreat i Chillhouse bemärkelse är aningen annorlunda, men det handlar om samma sak i grunden läser jag in. Yogalektionerna duggar tätt, den vegetariska och organiska kosten äger på resorten och känslan lär vara allmänt chill – men förutom det finns en massa fokus på och möjligheter till både surfning med lektioner och annat, och cykling – där vi snackar mountainbike bland risfält och vattenfall. Förstår ni varför jag går igång så enormt på det här? Bara… Åh! 

Chillhouse ligger i Canggu, som är en känd surfspot på Balis södra spets. Egentligen hade jag tänkt att Canggu nog är för surfigt för oss – och med det menar jag att höga vågor inte är så barnvänligt – men med det här boendet så lockar det ändå så hårt. Vi stannar i 3 dygn och det är säkert i underkant men beror förstås på att vi är en stor familj. Hade det bara varit jag och Henke hade vi nog kunnat bo här i flera veckor…

Alla bilder i inlägget är från The Chillhouse instagramkonto

Alla bokningar för våra 3,5 veckor på Bali är inte i land än, men planerna börjar bli betydligt mer detaljerade än när jag började skissa på upplägget för en rundresa för ungefär fyra månader sedan; En planerad rundresa på Bali. Apropå hur lång tid planering för en efterlängtad resa pågår, liksom…

Såhär ser vår plan ut;

Anländer Bali
Sanur, 3 nätter – Segara Village
Amed, 2 nätter – boende oklart
Ubud, 5 nätter – Mathis retreat
Gili Trawangan, 8 nätter – boende oklart
Canggu, 3 nätter – Chillhouse
Uluwatu/Jimbaran/Seminyak (?), 2 nätter – boende oklart
Hem igen

Alltså. Peppen!

 1. Kul att planerna börjar bli mer detaljerade. Jag tycker det är så himla roligt att kolla boenden och allt inför en resa! Nästan lika bra som själva resan 🙂 När är det ni åker till Bali?

  1. Ja det tycker jag också – iallafall när det blivit såhär detaljerat så man har koll på datum var osv. Vi åker i mitten av december. Så är borta jul-nyår.

 2. Amed var min favorit på Bali! Vi bodde på Solaluna beach homestay, helt fantastiskt men väldigt populärt och jag vet inte om de har så många extrasäng tillgängliga. Men jag måste tipsa om en restaurang i Amed, Warung Enak, deras fiskspett och milkshakes var outstanding! Jag tyckte mer om området av Amed före jemeluk beach.

  1. Vad kul att höra! Har du kommenterat om det någon gång tidigare? För Amed är något jag snappat upp via kommentar här på bloggen eller instagram! Och då kände jag att vi måste dit – och började reka.
   Det blir lite få dagar där, men när jag läste att det är typ två timmar från Sanur, och en väldigt vacker väg, så kände jag att det ändå känns värt. Ibland tycker jag att resan är halva grejen också!
   Och så ska det finnas mycket att se på vägen till Ubud också, så tänker att vi kanske kan kombinera resdagen dit med sightseeing…

 3. Åååh, så underbart! Egentligen har Asien aldrig lockat mig så värst mycket, men Bali är verkligen ett undantag. Det verkar så vackert och härligt. Det där retreatet såg inte helt fel ut heller. Och det är ju så kuuul att boka inför en resa. Älskar att surfa runt på olika hotellsidor och googla platser i alla evighet 🙂

  1. Och jag är tvärtom – är verkligen otroligt svag för Asien. Vet inte varför, men jag faller för kulturen, miljön, människorna… gång på gång på gång. Så vi får väl se hur Bali landar! Förutsättningarna finns ju – jag hoppas bara att regnperioden inte blir allt för tuff.
   Och ja – planerandet är sååå kul. Framför allt så länge det flyter! Just nu har vi lite motlut i en lång bokning om 8 nätter runt nyår – så fullt dit vi vill… men det ska nog lösa sig, men blir nog lite dyrare än vi tänkt och hoppats på.

 4. Åhh, vad härligt det låter! Ubud är ett måste och jag skulle rekommendera Gili Air istället om ni inte är ute efter party, vi tyckte Gili Air var supermysigt och bodde på H20 Yoga som hade både pool, trädgård, yogaklasser och litet café. Kolla upp skillnaderna mellan Gili T och Air innan ni bokar. 🙂

  1. Hej, tack för input!!
   jag tycker jag hört så mycket både och – vissa tycker att Trawangan är paradiset, vissa att det är för mycket party. Och detsamma om Air – vissa paradis, vissa tycker FÖR lugnt. Så vi var inställda på Trawangan – vill inte ha party och superintensivt men är rätt rastlösa av oss. Men eftersom det är nyår (och efter din kommentar också!) känns Air mer lockande så nu letar vi där. Sååååå fullbokat bara – jättetufft att landa rimlig bokning! Ska kolla upp H20 yoga – tack för tips!

 5. Att planera sina resor är riktigt skoj det blir ju så attan förbereder sig. Bali är ett härligt ställe. Vi var på väg till Bali i vinter men fortsätter från Filippinerna upp till Malaysias andra sida .. brukar vara mer dersäkert i December. Iallafall var det så de åren jag bodde i Asien.. men nu är tyfonsäsongen längre in i nov o dec än den var förr intiden. Ser fram emot att följa er.

  1. Ja, vädret är verkligen utmaningen! Men vi bestämde oss för det ändå efter att ha vägt för och emot läääänge. På sommaren kommer vi absolut aldrig att välja att åka till Asien och vara borta länge och eftersom vi har skolbarn – och kommer att ha i typ 18 år till (oooops! haha!) så går längre under mellansäsong bort – och Bali är för långt bort och otillgängligt för att åka bara ett par veckor (med barn med i sällskapet, för tuff resa för dem). Så vi kör och hoppas på det bästa. Men en grej vi kollar nu när vi bokar är att ställena har en stor restaurang under tak så att det finns utrymme att hänga i timmar även med bebis ifall det regnar runt omkring.
   Ser fram emot att följa er också! Filippinerna var det vi valde mest på (men där föll det på att det kändes lite väl bökigt med resorna då vår minsta bara kommer vara precis fyllda ett år).

 6. Hej Lisa,
  Jag tror att ni kommer trivas väldigt bra i Sanur, det finns en lång strandpromenadgata, det är långgrunt och rent där, lite äldre turister och barnvänligt.
  Nät det gäller Gili Trawangan håller jag med Emmi, överväg Gili Air. Jag älskade Gili T men det berodde på att det var så sköna barer där. Cangu och Seminyak ligger på varsin sida om Kuta har jag för mig, små vågor perfekt för nybörjarsurf! Jimbaran skulle jag skippa, lite skitiga stränder men Uluwatu måste ni se! Det är en klippavsats med restauranger högt över havet med surfare som smä prickar långt nere i de stora vågorna, fantastiska solnedgångar, några bra och barnvänliga stränder i närheten. Ett tips som har sparat oss en massa pengar: ladda ner überappen så ser du vad sträckorna ska kosta och man slipper spänna/oroa sig för jobbiga chafförer, en stressgrej mindre!

  1. TACK Inga för din input!
   Jättebra tips verkligen! Vi har redan bytt från Trawangan till Air – framför allt tack vare Emmis kommentar. Så bra med hjälp resebloggare emellan! Att det är nyår när vi är där lär ju inte göra det mindre festligt. (Något jag skulle gilla om jag inte hade barnen med, haha)
   Avslutningen blir Seminyak, vi har bokat där nu. Men åh, nu blev jag ju jättesugen på Uluwatu också!! Måste kolla upp var det ligger, kanske kan ta en dags/kvällstur till en sådan där restaurang – det vet jag ju att jag sett på massa bilder på flera Instagram-bali-konton jag följer för inspiration.
   Åh vilket bra tips med Uber!!! Ska jag verkligen göra! TACK!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *