Restaurang Barbro – och lite om allt annat

Igår kom jag äntligen iväg till restaurang Barbro – en enligt ryktet riktigt bra restaurang just under brofästet till Liljeholmen i Hornstull. Brofästet var just vad restaurangen hette förut – för sex år sedan, när jag var där senast. Bistro Barbro är det fulla namnet numera, och menyn som består av många mellanrätter, där 2-4 är lagom för en person, andas asian fusion. Det är helt klart min favoritmat, och Barbro levererade verkligen. Maten var SÅ god, och jag kan verkligen rekommendera Barbro för sin grymt goda mat!

restaurang Barbrorestaurang Barbro

Jag har flera vänner som talat varmt om stället, så var himla glad och tacksam att min kompis också ville kosta på sig lite extra en vardagskväll för en extra kvalitativ onsdagsdejt. Jättedyrt är det dock inte – men en mellanrätt ligger på ca 120 – 200 kronor så det blir iallafall 3-500 kronor för en middag exklusive dryck. Vi drack lite vin och checkade ut på snäppet mer – men det var det värt.

Vad gäller inredningen då; Att säga att ett ställe känns “hipster” eller ännu fånigare att det andas “New York” känns otroligt klyschigt, men… Typ så.

restaurang Barbro

Vi hade iallafall en otroligt härlig kväll, med många diskussioner som vanligt. Trots min enorma trötthet (alltså, orkar inte ens börja berätta om den) var det med förnyad energi jag gick därifrån.

Däremot gick det åt en del energi innan. Jag ska ju verkligen inte klaga, jag kommer ut på saker regelbundet på gränsen till ofta (vart nu gränsen för “ofta” ligger, men nästan varje vecka för en trebarnsmamma med bebis är nog det?) och dessutom resor över hela helger så visst har jag det rätt lyxigt ändå – men. Att jag tar stort ansvar för vardagen nu är ett facto. Det är förstås hela poängen med att vara mammaledig – det är ju mitt jobb just nu, men ibland slår det mig att jag hämtat från skola/förskola varenda dag i ett år. Och, ibland slår det mig lite mer. Som när en kvällsdejt med en kompis innebär ett otroligt pusslande innan. Att skynda få bebis att sova, skynda fixa, skynda till skola, få med barn, gå hem och hantera cirka tusen konflikter (igår var verkligen ingen bra dag), ta hand om, medla, se till att förlåt komma, kramas, …. – och allt under stress. Missa den planerade och välbehövda träningen. Komma till en dejt svettig och uppe i varv.

Att boka en kvällsgrej innebär ju i nuläget inte bara att inte vara den som hämtar och istället ha en kväll att disponera, utan att alla i familjen behöver anpassa sig. Det kräver liksom otroligt mycket mer av mig innan, och alla blir påverkade på ett eller annat sätt. De allra flesta gångerna då jag ska göra något efter skolan behöver jag ta med mig minst ett, nästan alltid två och ibland tre barn in till stan för att lämna över dem där för att inte kvällen ska bli för sen innan jag kommer iväg. Och tro mig – det är ofta en cirkus!

Men. Att ställa in den typen av saker är verkligen inget alternativ för mig. Jag är inte bara mamma, utan har så otroligt många fler roller – och skulle jag inte underhålla de andra skulle jag sakta ätas upp eller förtvina till en liten grå fläck eller så. Om att ha flera olika roller skrev Blondinbella superbra häromdagen. Förresten skriver hon otroligt bra även om deras resa till Dubai just nu också. Hej igenkänning! Tänk vad hon får bemöta – tiotals, hundratals haters cirka varje dag. Jag hyser så stor respekt för den kvinnan – hon är verkligen grym!

Hur som. Idag är det fredag och jag börjar helgen i stan (och sitter just nu på Henkes kontor och gästspelar medan Meja sover) och barnens höstlov börjar där dagen slutar. Det firar vi med en hemma-After Work med grannar. Härligt!

Följ mig!

Mer läsning...
Restaurang Mother och drömmen om Kapstaden