Att ha en plan för en vecka i Kapstaden

Nu har vi rekat och funderat, läst på och tänkt efter vad vi verkligen vill göra när vi är en vecka i Kapstaden i februari, jag och min kompis, och landat i en grov plan för vår resa. Det finns ju otroligt mycket att se och göra, men samtidigt är tiden begränsad så vi måste verkligen bestämma oss för vad vi vill lägga tid på. Och pengar för den delen – Sydafrika är ett billigt land men ändå går förstås att lyxa till det både vad gäller boende och annat, och vissa inslag under vår vecka kommer att vara dyrare.

Något vi funderade länge på var huruvida vi skulle försöka få in ett safari eller inte. De safaris som ligger nära Kapstaden är inte alls lika bra som t.ex Krugerparken, så vissa har vi förstått att inte är värda de pris man ändå får betala för en schysst camp i en park någonstans. Däremot har jag varit otroligt sugen på safari, dels då jag aldrig gjort det, dels då jag inte ser att vi kan åka med familjen än på många år – så det känns lite nu eller kanske inte aldrig men iallafall om ett helt gäng år. Och safari är verkligen en upplevelse jag vill ha! Sedan hörde vi talas om ett ställe – Sanbona Wildlife Reserve, som fått riktigt bra rekommendationer – och bestämde oss för att köra. Det är riktigt dyrt men det känns så rätt – så de där andra planerna jag haft med nya jeans, vinterjacka och en del annat smått och gott får helt enkelt vänta. Vi gjorde också några ombokningar på boenden efter att vi bestämt oss för att kosta på safari. Jag är så peppad – och prioriteringen känns så himla rätt.
God mat är en annan prioritering, och vi rekar för fullt och bokar ställen som lockar.

Såhär ser vårt upplägg ut nu i stora drag – vad tror ni om det?

Torsdag; Mot Kapstaden

Vi lämnar Stockholm på seneftermiddagen för att flyga med Qatar till Kapstaden. Det är ju anledningen till resan – att jag fick en utmärkelse som “Most inspirational blog” av Travellink och fick en resa till valfri destination i hela världen med Qatar som pris – och vi anländer destinationen jag valde – Kapstaden – på fredag förmiddag. Hej ny stad, nytt land och ny kontinent! Så länge jag drömt om dig!

Fredag – måndag; I Kapstaden och Camps bay

Helgen, eller ja – 3 dygn, ägnar vi åt att upptäcka Kapstaden med omgivningar. Vi pratar om att gå upp på Table mountain, ta oss till Lion’s head, hänga i Camps bay och ja – upptäcka alla Kapstadens gobitar helt enkelt!

Hotell: An African villa + Antrim Villa (två olika pga lite uppbokat)

Restauranger: Twelve apostles (lunch, söndag)

en vecka i kapstaden

Måndag – Onsdag; Vinområdet Franschhoek

Vi åker vidare mot vinområdena med hyrd bil på måndag förmiddag, och tar sikte på Franschhoek. På tisdagen är vi bokade på en tur bland vingårdarna med spårvagn; Wine tram (red line) – och i övrigt blir det utforskande av vinområdena, omgivningarna och förstås maten och inte minst dryckerna.

Hotell: The Corner House Guest House, Franschhoek

Restauranger: Foliage restaurang (måndag), Roca (tisdag)

en vecka i KapstadenBild från http://winetram.co.za

Onsdag – Torsdag; Safari Sanbona

På onsdag morgon åker vi vidare mot Sanbona Wildlife Reserve. På onsdag kväll har vi en första safaritur, och sedan middag på campen. En andra safaritur väntar morgonen därpå…

tilney-manor-exterior-b elephant-55255_1280

Torsdag; Hemåt igen

…och sedan åker vi mot flygplatsen och flyger på kvällen hem mot Sverige igen – och landar fredag förmiddag.

Kort men intensivt. Tror ni vi får en fin upplevelse och smak på Sydafrika av det här? Tipsa gärna om andra guldkorn, eller saker ni kommer att tänka på när ni läser vår grova planering!

Mer inspiration:

Bloggare jag läser lite extra hos nu för inspiration är Sara/Träningsglädje som rapporterat otroligt inspirerande därifrån, Cathinka från på Vift som tar rent magiska bilder, Kattas betraktelser som alltid ger bra tips, Adrenalinas som rapporterat utförligt, Sydafrika-Minna som bloggar om och jobbar med Sydafrika och Christine från Christines stories som nyss flyttat till Kapstaden. 

Följ mig!

Mer läsning...
att-göra-i-dalarna-med-barn-sommar-aktiviteter
Att göra i Dalarna med barn – tips om roliga sommaraktiviteter