En bättre föräldraledig novemberdag

Vissa dagar är bara bättre än andra. Alltså, jag brukar ju tycka att de flesta dagar är himla bra, för alla innehåller något som är värt att fokusera på som gör just dagen till en bra sådan, men ändå. Den senaste tiden med så mycket sömnbrist har det ofta känts lite mer utmanande att hålla huvudet positivt och axlarna avslappnade, men idag var det mesta bättre. Vissa saker handlade bara om det mindre – som att inse att man glömt dricka en av de två morgonkopparna cappuccino som är rutin på mina morgnar så det kunde bli ytterligare en kaffestund på förmiddagen – och det när Meja sov. Hon som sov riktigt bra inatt, och som sedan sov väldigt länge på förmiddagen. Jag försöker styra om mot en sovning om dagen, och det har inte blivit en hundraprocentig omläggning ännu men är på god väg. Och, jag skulle ljuga om jag inte sa att det var skönt att hon sov hela 2,5 timmar i förmiddags… Jag nyttjade tiden till att maila ikapp lite, och att köra ett premiärpass från Lofsans nya träningsbok. Det gjorde jag i vardagsrummet, och det funkar ju – även om peppen är betydligt lägre än på ett gym (eller utomhus). Det gav dock endorfiner som hjälpte ett redan något mer positivt humör än gårdagens!
Idag tror jag dessutom att jag slutat amma på riktigt. Visserligen för 30e gången den här månaden (som heter november och tar slut idag), men nu känns det troligt! Vi är klara nu. Iallafall jag.
Extra kul var förresten också att jag bokade årets första skidhelg! Jag kommer klämma in en sväng till Åre på en ”workation” med fokus på både blogg och lite skidåkning (efter Bali) och det känns så otroligt kul! Så mycket roligt som händer framöver alltså!


Utifrån sken solen in så skarpt den lyckas i november, och även om jag behövde ha gardinerna fördragna helt för att inte se de galet skitiga fönstren (jaja, jag ska… vilken dag, jag menar månad, som helst) så innebar det att gå ut på en promenad direkt Meja vaknat för att få en dos sol. Och visst –  novembersolen kommer inte högt upp på himlen, och inte under särskilt lång tid – men lyckas man fånga dess strålar så är det klar magi. Den kämpar verkligen mot horisonten för att orka upp – och den karga inramningen med höst som möter vinter kan vara så vacker i allt det grå!


En sväng på Öppna förskolan avslutade eftermiddagen och efter en helkväll med barnen hemma stänger jag igen en fin dag och påbörjar kvällspasset. Det stavas surfa lite mer på restauranger i Kapstaden, och göra några julklappsbeställningar. Och det, det är allt jag önskar mig av den här kvällen (ihop med sovande barn).