Alla viktiga reseinköp – att leta nya solglasögon

Visst har jag berättat rätt så många gånger nu att jag jobbar på med en massa förberedelser inför Bali? Det jag tänkt allra mest är åt barnen. Jag har engagerat mig i solskyddskläder och badskor, solkrämer och kläder, julklappar och leksaker/underhållning, cykloper och snorklingsutrustning, barnvagnsdäck och ja – you name it. Åt mig själv däremot har jag inte planerat särskilt mycket alls, även om jag tänker på en del saker jag skulle vilja ha med mig för att lägga en grund för det lilla extra åt mig också. Yogakläder ska med, förstås, solskyddströja för snorkling och surf, någon ny sarong är på väg hem men framför allt så drömmer jag om nya solglasögon. Det kostar jag på mig alldeles för sällan, men nu är det verkligen dags – äntligen!

nya solglasögon

Det var många år sedan nu jag först köpte ett riktigt lyxigt par solglasögon. Då kändes det helt absurt att betala mer än slit-och-släng-pris för ett par solglasögon, och jag minns fortfarande känslan när jag den där vårdagen 2005 gick till affären och lade vantarna på de där fantastiska Gucci-brillorna. Hur länge skulle jag ha koll på dem? Skulle flera tusen slängas i sjön snabbt? Det blev exakt tvärtom. Jag lärde mig snabbt att ett par dyrare solbrillor innebar ett helt annat beteende kring dem. Jag hade alltid koll på var de var, och använde förstås alltid fodralet. Glasögonen hängde med i flera år, och blev välanvända.

Sedan dess har jag enbart haft “ordentliga” solglasögon – allt från Raybans till fler Guccis – men nu var det flera år sedan jag senast kostade på mig ett par och jag känner verkligen behov av att köpa ett par nya. Jag har i nuläget två som jag använder, vilka jag haft enormt mycket – ett par klassiska pilotbrillor från RayBan som jag köpte när vi var i Barcelona med familjen 2012, och ett par mörkare från samma märke som nu har tre år på nacken. Jag har kollat in flera modeller hos Edel-Optics, men det är verkligen svårt att bestämma sig! Jag tror att jag kommer satsa på ett par i pilotform men i svart plast – det är grymt snyggt tycker jag, och jag stod och fingrade på en sådan variant när jag var på flygplatsen i Rom för en månad sedan. Alternativet är ett par tunnare, med ganska rund båge (RayBan Erika).

nya solglasögonnya solglasögonJag har alltid med båda mina glasögon – och byter lite utifrån kläder och känsla. Ibland varierar jag på ett och samma ställe också tydligen – haha. (Här på Ocean beach club, Marbella)

Har du något tips på solglasögon som känns rätt 2017 – och som känns jag? Tipsa gärna, det är så lätt att gå i gamla invanda mönster…

_____________________________________________________________________
Inlägget är i samarbete med Edel-Optics

Följ mig!

Mer läsning...
Paleochora - mysig by på Kreta
Det fria livet som egenföretagare (?)