En top notch (Stockholms-) decemberdag

Det syntes redan imorse, att den här dagen skulle bli alldeles speciellt vacker. Solen lyste in mot den vita adventsstjärnan på ett helt magiskt sätt, som inte riktigt lät sig fångas på lins. Ljust, vitt, intensivt – vilket inte är så enkelt såhär mitt i december, när solen knappt når upp över trädtopparna ens mitt på dagen.

Det här vädret är verkligen optimalt för Stockholm. Ett snötäcke på en decimeter gör under för ljuset och känslan, och några minusgrader känns rejält kallt men är ändå inte alls ohanterbart. Vissa påstår att köldgraderna känns tuffare i Stockholm än i våra nordligare delar, men det vet jag inte om jag håller med om. Det handlar om att klä sig ordentligt, och ha rätt inställning.

Idag hade vi rätt inställning, jag och min kompis (som börjar jobba när vi kommer hem – sorgen i att våra ljuvliga dagar ihop väldigt snart är över, alltså..!), så vi tog bussen till Henriksdal för en långpromenad i lite omväxlande omgivning. Nackagatorna är härliga, men ibland är det skönt med något annat.

Och ja – dagen var verkligen så vacker som morgonsolen ville berätta och som solen som stod mitt på himlen under dagen fortsatte påtala – även om det var som att spendera en hel dag i solupp- och nedgång. Krispigt, friskt, välgörande och glödande – så var decemberdagen idag.

När jag kom hem vid 3-tiden gjorde solen ett sista glödande framträdande, innan den lämnade över till en enorm fullmåne. Bättre än såhär blir inte en decemberdag – inte i Stockholm iallafall.

Jag avslutade kvällen med ett fantastiskt yogapass på en studio på Söder, som min kompis bjöd med mig på. Det var helt enormt välgörande, och även om jag just innan kände mig som en klart underpresterande mamma (som flyttade pepparkakshusbygget framåt en dag för att kunna få till passet) så var det en betydligt bättre version av mig själv som lämnade Söder efter 90 minuters magi. Det var 100% barn för mig i helgen och är så även de kommande dygnen så jag vet att det både var välbehövligt och välförtjänt.

  1. Inte Stockholm längre dock… Idag har det mesta regnat bort, igen. Suck!
   När kommer du hem och vart i Sverige?

 1. Åh vad härligt med Yoga! Jag går typ en gång om året och efter varje gång tänker jag “det här borde jag göra regelbundet”. Men så prioriterar jag andra saker istället. Just nu känner jag mig dock som en hemsk människa, efter ofrivilligt träningsstopp (pga envis förkylning) har jag inte tränat alls på snart två veckor och det sätter sig på humöret.

  1. Alltså, det var SÅ härligt! Men jag är som dig – varje gång jag gör det tänker jag att jag verkligen borde göra det oftare. Och inte bara ofta, utan VILL. Men det är bara sååå svårt att prioritera in… En gåta, det där. Det blir visserligen iallafall varje månad, nästan varannan vecka – men jag skulle vilja ha oftare. Just nu vill jag iofs ha mer träning generellt.

   Humöret vid ofrivillig träningspaus? Igenkänningsfaktorn hög! Krya!

 2. Hej! Vet att ni snart åker till varmare breddgrader. Härligt! Vi åker nästa vecka till Florida, också med tre kids. Lite nyfiken på hur många kollin bagage ni har med er? Jag tycker att vi har alldeles för mycket varje gång. Nu tänker jag mig två stora resväskor och en stor backpacking ryggsäck. Sen har vi också vagn, bilstolar och handbagage och så vill varje kiddo ha sin egen lilla ryggsäck. Alldeles för många kollin att hålla reda på enligt mig. 🙂 Hur gör ni?

  1. Vi försöker verkligen hålla ner, och börjar alltid med stor ambition… men sen blir det mer i slutänden ändå.
   Våra barn är ännu på gränsen för små för att ha reda på eget bagage, iallafall med tanke på att vi gör ganska många förflyttningar så då skulle det ändå hamna på oss att hålla reda på dem. Annars skulle nog storbarnen få ha en egen väska den här gången. Men, tanken är att vi ska få plats i två stora, vi kör på mjuka rullväskor som är lika stora i lock som underdel. Älskar den varianten!
   Så ja… Vi får väl se imorgon (jag återkommer i frågan 😉 ) men enligt plan;
   2 stora väskor, 1 barnvagn, barnen varsitt handbagage (skolryggsäck typ), vi vuxna varsitt handbagage (en axelremsväska, en rygga – storlek drar ju iväg lite när det är bebis med).

   Vi har nog inte med bilstolar denna gång… Brukar ha ryggsäckar som sitter ihop med bälteskudde, och dessa checkar vi då in- och i ryggsäckarna passar deras små handbagageryggor (minikånken har de haft då, vilket de nu är lite för stora för) – men jag har fått för mig att det finns ok att få tag i där och vi ska korta sträckor… Hm. Ska fundera på denna lite till.

   Ha en riktigt härlig resa till Florida!!

   (ps, älskar att ni pratar “antal kollin”. Det gör vi också, konstant – och Henke har sagt att jag inte ska säga det i podden osv för “det är nog bara vi som pratar antal kollin”. Haha!)

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Rakt mot julledighet