Clarion Hotel Amaranten – nyrenoverat med gamla anor och nostalgi

När jag var liten och vi åkte med familjen till Stockholm så var Clarion hotel Amaranten det allra första hotell jag bodde på. Tidigare hade vi hållit oss till hyrda lägenheter i obekanta förorter och vandrarhem – så jag minns att det var något stort för mig, och sedan dess har ”Amaranten” alltid haft en speciell plats i mitt medvetande. Jag tror inte att det var i närheten av samma sorts hotell då – i slutet av 80-talet – som det är idag, och med full säkerhet vet jag det då hela Clarion Hotel Amaranten nu är helt nyrenoverat. Hotellet stod färdigt i sin nya tappning så sent som i våras, och det är inte 80-talet som gäller utan man har bevarat det tidstypiska från det årtionde då hotellet först upprättades; 60-talet. Själv tänkte jag mest på att de hade underbara Flos-lampor i restaurangen, en fantastisk Orrefors-kristallkrona i receptionen och att hela inredningen i de gemensamma ytorna såväl som rummen är otroligt mysig och fin.

Rummen

När jag och Annika (med Att resa-podden) fick chansen att bo över på Clarion Hotel Amaranten hade vi ett otroligt fint rum. Mysfaktorn var total, och vi poddade energiskt och sov fantastiskt bra i vår fina svit. En sån lyxkänsla verkligen!

  

Läget

För Stockholmsturisten kan jag också nämna läget. Clarion Hotel Amaranten ligger på Kungsholmen,  men på den sida som är allra närmast city – så man går till centralstationen på cirka 5 minuter. Närmare blir det knappt! Sedan tycker jag som Stockholmsbo att det inte är just centrala city som är bäst i Stockholm, utan Stockholms själ hittar man just i de andra stadsdelarna. Från Amaranten har man en massa restauranger, barer och caféer nära. Jag rekommenderar att gå ner mot Kungsholms torg, Hantverkargatan och kvarteren därifrån och ner mot Norr mälarstrand – som är hur härligt som helst. Att gå (eller springa) runt hela Kungsholmen är cirka 12 kilometer och en superfin runda som det inte finns en Kungsholmsbo som inte hyllar.

Utbudet

Även om Amaranten ligger just vid hjärtat av Kungsholmens kvällsliv, så behöver man inte lämna hotellet för att få riktig kvalitet på mat eller häng. Marcus Samuelssons Kitchen & Table som tillhör Amaranten har nu fått ett syskon i cocktailbaren Tap room, som vi testade i samband med övernattningen. Drycken är i stort fokus men maten är den jag tycker det är värt att prata extra om. Vi var så himla nöjda med maten och känslan på Tap room – läs mer i min recension av Tap room här

Förutom god mat så finns det på hotellet också gym, bastu med avsvalkningspool och spa-behandlingar – men de kan jag inte uttala mig om då de delarna fortfarande är otestade av mig. Frukosten får dock tummen upp, och Tap room var lika härligt ställe att börja dagen på som att avsluta den.

___________________________________________________________________
Övernattningen på Clarion Hotel Amaranten var en del av ett samarbete med Att resa-podden. Åsikter, reflektioner, ord och de flesta bilderna är mina egna.