Om den finaste julklappen cirka någonsin – en förverkligad dröm

Nej, vi gav faktiskt inga julklappar till varandra i år – det var tillräckligt att tänka på med allt annat inför resan, och vad gäller presenter de som skulle göra barnen glada på jul och den som fyller 6 år om två dagar nöjd. 
Men, vi har köpt oss något annat, som jag inte berättat om i bloggen ännu. Egentligen bestämde vi oss för ett halvår sedan, men jag har dragit på att berätta det. Kanske för att det känns lite avlägset, och kanske för att det fortfarande känns bara som en dröm. En ganska avlägsen framtidsdröm till en början, men nu som en dröm som vi förverkligar – men som jag inte sett ännu. 

Igår släppte vi ett nytt avsnitt av Att resa-podden, ett där vi ser tillbaka på (rese-) året 2016, och då berättade jag det – så det är ju därmed helt rätt tid att berätta här. 

Vi har köpt en lägenhet i Åre. 

Det är förstås en stor investering, och det känns så galet roligt att ha bestämt sig för det.

Att jag vill ha mer berg i mitt liv har jag pratat om många gånger, och med berg menar jag allt som kommer med det. Absolut skidåkningen – ah, älskade skidåkning! Det är förstås den största anledningen till vårt lägenhetsköp. Men sen allt annat; sommaraktiviteterna, möjligheterna under mellansäsongen och – ja. Vi kommer hyra ut mycket, men jag ser fram emot varje dag av nyttjande under många år framöver. Semesterbostaden. Drömmen. 

Så, här sitter jag i värmen och pratar om berg, med vinter eller iallafall vad man oavsett årstid i Bali-mått måste kalla kyla. Det var ett stort beslut, och när vi var i Åre i somras var det mycket för att ta ett slutgiltigt beslut. Vi såg bottenplattan på huset, kände in en känsla och läge (väldigt kort ifrån Åre torg – hemma bor vi i närförort så i Åre vill vi ha absoluta närheten) – och så tog vi ett beslut. I sommar står lägenheten klar, och vi ser det inte som 2016 års julklapp egentligen, men något så himla stort. Och roligt. 


När vi landar hemma igen efter Bali-resan åker jag direkt första helgen till just Åre, för bloggresa/konferens – och förstås skidåkning. Det ska bli kul – och alldeles extra pepp mitt i all pepp är jag för att se framstegen som skett då. Sedan den där augustidagen när vi bestämde oss. 

Drömmen!