Alltså, det är så vackert här. En grusväg leder runt hela ön, cirka 4 km, och det finns ingen motordriven trafik utan cykel eller häst och vagn gäller. Det hyrs ut cyklar överallt men har varit lite begränsat med utbud för barnen – för få utifrån efterfrågan trots sådan påtaglig lågsäsong – så det har vi inte lyckats med ännu, men vi har gått/sprungit runt hela ön för att känna in den och knallar dit vi vill. Förutom idag då vi tog sikte på den nordöstra udden, för att stranden där såg så härlig ut. Då fick det bli just häst och vagn, för barnen orkar inte så långt i värmen. Och idag inte Henke heller för den delen – det är hans tur med Bali belly nu, och den blir man rätt svag av. Själv är jag frisk och stark igen. 


Jag tänkte bjuda på några snapshots. Det är för vackert här för att inte göra det, och jag lär inte sluta fota under den här veckan. 

– Häst och vagn; Stellas lycka var stor när vi äntligen fick en tur. Det kostar en del (ca 80-150 kr runt hela ön beroende på prutningsskills) men kan vara värt. Åker man över ön istället för runt så åker man förbi öbornas vardag. Så charmigt. 


– Snorkling och dykning äger, men även om jag har dykcert och gärna skulle göra ett refreshdyk så känns det inte som läge den här gången. Barnen har snorklat lite, men vi väntar på den riktiga Snorkelkänslan. Det finns havssköldpaddor att ta sikte på här, och om inte annat så blir det en utflykt med båt direkt alla i familjen är på benen igen. 


– Stränderna är otroligt vackra, och inte minst gör utsikten mot Lomboks kullar det extra fint.


– Sanden är däremot inte mjuk och behaglig överallt, utan på de flesta ställen gör korallerna att det är rena rama spikmattan. Vi har hittills upplevt att badet är bäst på östkusten, men har kanske inte testat runt tillräckligt ännu?


– Det är lika härligt häng runt i princip hela ön. Reggae eller allmänt skön chillmusik ljuder lätt ur högtalarna, och det är bara att ta plats i sköna möbler med bästa utsikt var som. Det går bra att sitta i sådana här bås med Meja, hon är försiktig vid kanterna och vill vara där vi är. Dock kan jag inte nog tänka att det vore så oerhört skönt om hon började gå. Frustrationen är lika stor som gatorna är smutsiga. 


– Visdomsord är populära här. Det finns klokheter (och fånigheter) på skyltar mest överallt. 


– Solnedgångarna är fantastiska. Ikväll missade vi den nästan då vi kom ut för sent, och dessutom gick vi bort från den istället för mot den som vi brukar idag, när vi lämnade vår bungalow som ligger just vid hamnen i söder (inte så kul läge men nära allt – fast det är visserligen alltid “nära” på den här lilla ön). Men, istället fick vi då den brinnande himlen över hamnen, där det tränades nattdyk. 


Imorgon får vi se vad som händer – det är helt upp till Max, för då är det hans födelsedag. 6 år, underbara unge! 

Följ mig!

Mer läsning...
Testa om du är en resenörd!