Gott nytt år – ett ovanligt (kort) firande

Jag känner att jag måste berätta direkt att vi faktiskt missade 12-slaget igår, för mig för allra första gången sedan jag var yngre än vad mina barn är nu. Helt galet! Men, vi var otroligt trötta efter nätterna med krassliga barn (hostig bebis och magsjuk storasyster), och hela Gili Air andades FEST. Var och vartannat ställe hade dragit fram de allra fetaste högtalarna, och redan när vi på eftermiddagen hängde på ett av de mysiga ställena på “sunset”-sidan visade man hur högt de kunde låta. Dessutom är det, även om Gili Air som vi är på är betydligt lugnare än storasystern aka partyön Gili Trawangan, alldeles övervägande ungdomar som ser väldigt backpackiga och partymässiga ut här – så vi förstod att detta skulle bli något helt galet. Utan barn hade vi älskat (det mesta), men med barn kändes det mindre åtråvärt. Det andas inte bara alkohol och klubbande utan även hyfsat drogliberalt. I say no more.


Att då gå hem en kvarts promenad strax efter 12 genom förmodat väldigt fulla gator med dito människor kändes inte aktuellt, och vårt hotell var inget undantag från de för kvällen omgjorda ställena av restaurang goes nattklubb, så det var inte heller något alternativ. Så vi bestämde oss för att inte fira tolvslaget här, men däremot vaknar vi ju ofta tidigt av givna anledningar så det svenska nyåret 7 timmar efter vårt med en kram i sängen var mer vår grej. Så ovanligt! 

Men, vi hade en himla fin kväll (och dag) innan dess. Tog en fördrink på ett alldeles extra mysigt ställe på förkvällen, när det till skillnad från senare passade sig även för barnfamiljer. Så härligt! 

Vi gick vidare till en restaurang på solnedgångssidan och njöt av en fantastisk himmel, som inte ville sluta brinna. 

Åt god mat med färsk grillad fisk. Summerade de viktigaste delarna från 2016, ett egentligen ganska mediokert år, och hade det bra. Och sedan gick vi hem och somnade på studs trots dunkadunkandet utanför väggarna (som om jag inte lät tillräckligt gammal redan, haha!), vaknade till kort vid ett 12-slag som höll en ljudnivå som om hela ön skakade och darrade, och så var det med den nyårskvällen. 

Idag är det gott nytt 2017, och vi har inlett det med snorkling med sköldpaddor. 

Gott nytt år alla fina läsare! Jag är så glad att ni är här med mig! 

Följ mig!