Från Gili till Canggu och Chillhouse

Vi var klart fokuserade inför resan imorse, när vi redan efter en tidig frukost lämnade hotellet – Villa Karang på Gili Air. All packning i våra två stora väskor (och en liten längtan till när barnen är tillräckligt stora att bära själva och vi kan återgå till ryggsäckar) och så traskade vi iväg den korta promenaden från resorten till hamnen. 

Två timmar senare kunde vi i Padang bai summera en båtresa som gått enormt långt över förväntan. Med jobbiga ditresan i färskt minne var vi redo för kaos, men det var helt ok lagom med folk, lugn sjö och hyfsat nöjda barn. Eventuellt är förväntanshantering och förberedelser (och kex) nyckeln till allt. 


Ytterligare drygt 1,5 timme senare anlände vi Canggu med en för dagen ny chaufför – stabil och bra – och inkvarterade oss på Chillhouse. Det här boendet, och destinationen, har vi valt utifrån möjligheten till kvalitativa aktiviteter efter sol-, slapp- och badfokuset på Gili. Första intrycket säger att Canggu verkar skönt och inte minst omtyckt av folk på time-out – vi har runt om både träffat och hört om folk från olika delar av världen (och kanske främst Oceanien) som flyttat till Canggu på mer eller mindre lång sikt, och på de gator vi sett har västerlänningar åkt omkring på vespor och motorcyklar väldigt världsvant – som att de varit här länge. Vi har verkligen inte sett mycket än, då vi hängde mest hela eftermiddagen på resorten som ligger ett par kilometer från stranden och huvudgatorna, men det känns som att det är mer västerländska influenser här. Återstår att ta reda på ytterligare, men planen är lyxig beach club inorgon och det talar ju också helt klart för den spaningen.

Stället vi checkat in på, och vars aktiviteter vi som sagt är extra sugna på, heter Chillhouse och har fokus på yoga, mountainbike och surf. I praktiken kan det förstås bli svårt att få till allt – för även om poolen på hotellet är hyfsat härlig så är ju barnen som ska vara nöjda tre till antalet och inte minst den största har haft utmaningar med humöret efter sin sjukdom. Två dagar och sedan magkänsliga efterdyningar påverkade det mentala stort, tyvärr, och det är mer uppförsbacke än vi är vana vid. 

Men iallafall. Vi fick syn på en gammal vattenpark (och med gammal menar jag gammal) och lät kidsen leka ett tag bland vattenrutschbanor (och stackars Meja agera huvudattraktion på stället), hängde i hotellpoolen, testade smoothies (detta ställe är alltså smoothie/green/raw food heaven) och så körde jag ett eftermiddagspass yin-yoga. 
Vid 19 serverades (en urgod!) middag family style – alla på lilla hotellet vid långbord, så mysigt! – och 20.30 hade alla gått och lagt sig (!) så här får vi lite annorlunda dygnsrytm verkar det som. Vi blandar och ger på många sätt, kan konstateras! 

Följ mig!

Mer läsning...
Och, jag bor här!