Skoter i Åre – en upplevelse värd att prioritera

När jag är på skiddestination så brukar det vara just skidor som gäller, så med det sagt så har jag aldrig åkt skoter i Åre – eller på särskilt många andra fjälldestinationer tidigare. Jag minns visserligen med väldig värme den där gången för snart 9 år sedan då vi åkte till Norrbotten och var ute på skotersafari en långhelg med ett gäng kompisar och njöt av vårsol på snöklädda kalfjäll, och alla gånger vi varit ute på skoterturer med grillstopp i Idretrakten. Men det var länge sedan nu, och trots att jag verkligen gillar att åka skoter så blir det väldigt sällan – vilket väl mest beror på att när jag väl har chansen att åka skidor så är det det som jag väljer att göra.

Så, det var ett rätt svårt beslut att ta att imorse efter konfererandet inte ge mig ut till Åreskutans nypreparerade backar i härlig januarisol, utan att istället gå ner till Åresjön och Camp Åre, som är ett aktivitetsföretag som erbjuder äventyrsaktiviteter i Åre som zipline, hästturer och det som väntade för oss – skotersafari. Men så rätt jag valde ändå!

På bilden: Erika från Reach your goal.

Morgonen var helt fantastiskt vacker med solen som verkligen kämpade för att ta sig upp över bergen vid Åresjön, och ljuset var helt magiskt. Vi var ett helt gäng som bestämt oss för att testa skoter, och så gav vi oss av över sjön i karavan. Det var en klart mäktig känsla, och världen var så otroligt vacker.

 

Skoter är verkligen en grymt rolig aktivitet. Vi – jag och Annika, och resten av influencerligan, åkte över sjön, upp för berget och ut över vidderna, och hela tiden hade vi den där magiska solen med oss – och farten med oss och vinden mot oss. Känslan!

 

Efter en förmiddag på skotrarna landade vi sedan åter på Holiday club, och jag gjorde mig redo för att istället spendera eftermiddagen i skidbacken. Men, jag kan lova att jag inte har åkt skoter i Åre för sista gången!