Mot skidåkning – och årets outfitinvestering?

Äntligen är det dags för skidåkningen igen! Det här blir en helg med skidåkning av olika typ – då jag inleder med några åk med mina kompisar i Sälen, och fortsätter med fokus på hela familjen ”hemma” i Romme. Jag är så redo!

Varje år gör jag någon investering till skidåkningen – allt från utrustning till kläder. Nyast i uppsättningen är skidbyxorna som jag köpte förra året, och allra äldst av allt jag har är mina skidglasögon. Jag vet exakt när jag köpte dem, för jag gick och spanade på dem en hel vinter hemma i samband med att jag blev kidnappad av mina kompisar för just en möhippehelg i Sälen – men kostade på mig dem först när vi någon månad senare var i New York. Oakley modell Stockholm – så efterlängtade då, 2008, och så trötta nu. Tänk så länge man har skidglasögon ändå – såklart jag ska kosta på mig ett par, eller?

Redan förra året lät jag dem gå i arv till Stella, och i väntan på att få tummen ur (eller ta mig råd) och köpa ett par nya har jag lånat ett par av Henke. Jag inser dock att de är på tok för mörka – i Åre såg jag precis ingenting oavsett väder (kändes det som), så när jag nu letar nya ska jag verkligen vara kräsen när det gäller linsen.

Att det blir Oakley igen känns ganska givet, för någonstans gillar jag ändå dem allra bäst. Utmanare är Poc, men oavsett blir det ett par utan ram. Jag väljer på dessa – vad tror ni?  Oakley (Flight deck) eller Poc?

Alla skidglasögonen ovan är från Smartbuyglasses, som har ett helt gäng modeller på rea just nu.


Inlägg i samarbete med Smartbuyglasses