Med träningsmål i sikte – ny pepp med True Workout Liljeholmen

Det finns många olika anledningar till att bli extra träningspeppad. Jag pratar ofta här i bloggen om träning som en livsstil, och att träna för att orka med livet. För att kunna göra det där lilla extra, och aldrig känna att kroppen hindrar mig. Så länge jag själv kan styra över det så ska jag göra allt i min makt för att ha en kropp som är i en form som gör att den klarar av allt jag vill göra i livet. Cykla på fjäll, gå upp på en bergstopp med ett barn på ryggen, åka skidor utför snöklädda toppar – eller bära mina egna skidor och dra mina barn bakom mig,  jogga på en strand i månsken, ta en tur på längdskidor eller gå flera mil bara för att jag känner för det. Känslan av att vara stark och uthållig är mäktig, och jag vill aldrig ha det annorlunda.

Läs mer om min evigt aktuella träningsfilosofi här
Det här är jag – från latte och kanelbulle till spontana Tjemilen
När jag är – och ser ut som (?) – mitt starkaste jag

Träningsmål

Jag brukar säga att jag inte nödvändigtvis behöver ha tydliga mål för att få träningen att hända, även om jag sprungit otaliga tjejmil och något hinderlopp, gjort tjejvasa och satt upp allmänt tydliga mål vilka sedan fått styra merparten av min träning. Sedan Meja kom – det närmar sig 1,5 år nu – har jag mest haft som mål att lägga en bra grund för resten. Jag har gjort min mammamage-träning, jag har börjat lyfta tyngre igen, och jag joggar när andan faller på. Fast, jag har inte riktigt ökat antal träningsminuter eller intensitet – mest för att logistiken inte riktigt gett utrymme till det, vilket känts otroligt frustrerande. Och okej då, det har känts på formen också, både den jag känner inifrån och den jag kan se med bara ögat. Så nu är jag så sugen på den där ökningen. I höst vill jag ha ett nytt nuläge, där mål nummer ett handlar om att genomföra ett upplevelselopp i fjällmiljö. Jag ska till Sälen i augusti och köra en multisporttävling, AIM Challenge, ihop med en kompis – och då cykla mig över fjällen i sex timmar och ta orienteringskontroller som kräver både distanser och annat, som simning, klättring och löpning. Går allt som jag hoppas blir sedan min riktiga belöning att orka njuta av häftiga omgivningar under en träningsresa i oktober, med inslag av just det där jag pratar om. Möjlighet att uppleva mer genom att orka. Inget dåligt mål, va?
Stark, uthållig, skadefri och redo för roliga utmaningar!

True Workout Liljeholmen

Under en lång period kommer jag att samarbeta med True Workout, som är ett träningscenter i Liljeholmen (där jag jobbar – perfekt!). Jag kommer att träna med PT, gå hos dem för klasser (som de kör både inne i en PT-studio och utomhus) – och bli peppad till en livsstil som ska möjliggöra för de mål jag har. En riktig helhetssyn med andra ord – och jag kunde inte vara mer peppad!

I förra veckan var jag hos True Workout Liljeholmen för första gången, och bekantade mig med lokaler och de personliga tränare som jag kommer att ha kontakt med. Vi gjorde också en grundlig hälsogenomgång med allt från livsstilsfrågor till koll av vikt och fördelning mellan fett/muskler/vatten mm. Nu vet jag – vi – exakt var jag står som utgångspunkt, och kan följa utvecklingen längs med vägen. Sa jag pepp?

Träningsresa med resebloggare

Mina resebloggarvänner Sofia, Fantasiresor och Annika, Resfredag är också med i samarbetet, och det ska bli så kul att göra den här resan – för ja, det är en resa på sitt sätt, med dem. Sen hoppas jag att det kommer att krönas med att vi är i Portugal och njuter av storslagen natur ihop i höst, redo för äventyr starkare än idag. Vill du hänga med och vara med oss på den resan så går det – jag kommer att berätta mer om den (och komma med rabattkod) lite längre fram. Den låter precis hur magisk som helst!


Jag har ett långt samarbete med True Workout Liljeholmen, men tankar, åsikter, kropp och puls är som vanligt min egna. 

Följ mig!