Om reseblogg-intervjuer och lite andra tankar

Att vara en vardagsäventyrare

När det är vardag i livet, och inte så lite intensiv sådan egentligen, så kan man lätt undra hur allt kan hinnas med – tänker jag när jag sitter här genomtrött denna måndagskväll och undrar var jag ska få energin till att lägga mellanbarnet ifrån. Den lilla är redan nattad och den stora på fotbollsträning. De har dock, till skillnad från mig, ätit. Alltid något. Sånt är livet, ofta, och ofta är det bara att hänga med – och försöka andas så gott det går mellan varven. Att få in resandet är inte alltid så lätt, och jag blev så himla glad när jag läste att duktiga Fantasiresor-Sofia uppmärksammat mig som en “vardagsäventyrare” i riktigt fint sällskap. Läs inlägget “De sa inte upp sig från sina 8-5 jobb men reser ändå” här.

reseblogg-intervju-resa-med-barn

Att vara en resa med barn-influencer

Nyligen blev jag, och min kompis aka resebloggarvän Towe, intervjuade av Apollo för att på deras blogg prata lite om att resa med barn. Det blev två fina artiklar med frågor om högt och lågt – och mest om inspiration och på sina håll rätt så filosofiska tankar kring att resa med barn. Läs dem här:

1. Bloggarna Lisa och Towes erfarenheter av att resa med barn

2. Bloggarna Lisa och Towe tipsar inför familjesemestern

reseblogg-intervju-resa-med-barn

Att leva på att resa – en intervju med Annika

Min poddpartner och kompis Annika, Resfredag, har som någon kanske hört i vårt senaste avsnitt av podden sagt upp sig för att (nästan) kunna leva på (och för) att resa. Det är så otroligt häftigt, och jag är så glad för hennes skull. Har man en dröm så ska man ge den en chans, så är det bara! Nyligen så intervjuades hon om just detta av en tidning i sina hemtrakter – Sydöstran – och det kan ni läsa mer om här.

Att titta ut på vackra blommor och vidder

Jag vill varken sluta arbeta för att resa, apropå både den första och den senaste punkten, men jag tycker att det är häftigt med de som gör annorlunda för att få det som de vill ha det. Alltså – med det vill de ha annat än vad jag vill ha, som älskar min bas med huset, kvarteret, kommunen och hemma-staden. Något som slog mig igår när jag och Meja myste omkring hemma på tomten och satte blommor var att om man bor på vissa sätt behöver man inte åka till blomaffären för att förse sig med levande blommor omkring sig. En blogg som är himla mysig och ger konstant feelgood – i kombination med viktiga tankar om ungefär sådant – är Bucketlife. Katta som skriver bloggen jobbar och lever fritt och landar ofta i sin bas i form av en lada i Särna. Jag känner mig alltid lugn i kroppen när jag läser hennes blogg – för även om jag själv gör andra val så får hennes blogg mig alltid att tänka på just de där valen som görs och på att de också är aktiva sådana. Det är skönt.

Livet.

Följ mig!

Mer läsning...
club med la rosiere franska alperna
Skidåkning i La Rosiere och Club Med; vad är det – och hur?