Min mountainbikes första 45 km

Jag är så himla nöjd! Att åka med mountainbike till jobbet är förstås inte ultimat då det är grova däck och så vilket inte kommer till sin rätt på mestadels asfalt – men jag upplever att det går i princip lika snabbt och lätt. Jag köpte en mountainbike med 29 tums-däck så den rullar säkert lite bättre av det, och så har jag för första gången i mitt liv bytt till riktiga cykelskor och pedaler man sitter fast i (har säkert ett fancy namn, men sådant kan inte jag). Det är säkerligen därför det upplevs lika trots att en hybridracer egentligen är snabbare på landsväg.

Det som är allra mest underbart – förutom att mountainbiken jag köpte är snäppet mer bekväm och att jag älskar själva tanken på att ha en mountainbike (haha) – är att jag kan åka en annan väg. Istället för att åka över mot Danvikstull och in på Söder så kan jag nu köra Årstaviken. Framför allt är det skillnad hem, då jag slipper vägen längs Söder mälarstrand som är hårt cykeltrafikerad och rätt tråkig och blåsig. Istället kan jag köra längs Årstaviken på Årstasidan, vilket är den snutt jag älskar kanske allra mest i hela Stockholm. Det är skönt grus, det går upp och ner (rätt rejält), det är underbar utsikt och den bästa känslan jag vet i stan.

Min väg har dessutom gått från 12,5 km till 11, och det är välkommet. Jag får min träning om 30-35 minuter i vardera riktning, och det är lagom. Jag är entusiastisk och fick till cykling både onsdag och fredag – heja mig!

Jag väntar givetvis på att själva mountainbiken ska få bekänna mer färg, och ska så snart jag bara kan ta med den ut i skogen. Det ser jag verkligen fram emot!

När jag skrev om cykelaffären TCM Tyresö som jag tyckte var fantastisk, så lät det kanske som att jag bara tog det de rekommenderade för mig rakt av. Så skulle det kunna vara – för jag kände stor trygghet i att de kunde ge ett förslag som var rimligt utifrån mina förutsättningar och behov. Jag är nybörjare, jag känner inte skillnader i små detaljer, jag vill inte förköpa mig innan jag vet hur mycket jag kommer att nyttja cykeln. “Den här kostar 2000 kr mer och har marginellt bättre kompenent i xxx, men du kommer inte ha 2000 kronor roligare eller bli 2000 kronor lyckligare”, som de sa vid ett tillfälle. Det tycker jag att är en grym rekommendation! Vill jag kan jag ju byta upp mig om några år. Den här cykeln kostade knappt 8000, och det är lagom för mig nu – jag vill inte göra en större investering än så. Cykeln är som sagt med 29′ däck och en hardtail. Men faktum är att jag faktiskt läst på en hel del innan så jag var inte helt novis. Hjälp på traven fick jag av den iktigt bra guiden för nybörjar-cykelköparen.som Elna Dahlstrand som driver en fina cykel (och livs-) bloggen med samma namn skrivit.

Imorse lämnade jag hemmet redan klockan 06.20 och fick belöningen i underbar inramning hela vägen.

Med andra ord är jag enormt trött nu ikväll när jag sjunkit ned i soffan med Max efter Mejas läggning – inte minst då hon inatt sovit med sin lilla febriga kropp bokstavligen på mig. Inte bara sovit, för den delen. Hon blev sjuk igår så jag var hemma med henne, och feber gör ju inte under för nattsömnen direkt. Stella kommer snart hem från kalas och jag kommer inte röra mig ur fläcken ikväll efter en enormt intensiv dag. Det blir popcorn och fotboll och inte så mycket mer än så – skönt!

Följ mig!

Mer läsning...
bada i ottsjön - ottsjö strandbad tälta med barn åre
Bada i Åre – Åres bästa stränder och badplatser