Midsommarfirandet anno 2017

Det är söndag kväll, och jag har sedan många timmar landat i soffan och är inte så lite nöjd över det. Långhelgen med midsommarfirande hos våra kompisar längst ute på Värmdö har varit hur härlig som helst, men tröttheten är stor. Det blir ju ofta så efter en midsommarhelg, även om anledningen numera inte är nätter så sena så de möter soluppgången (bara ibland). 5 personer i ett sovrum med en lika stor familj i rummet vägg i vägg i mysiga gästhuset vi ofta skämtar om som vårt – vi och kompisarna i gästrummet bredvid alltså – betyder inte helt friktionsfri sömn. Inte med en 1,5-åring i sällskap vill säga. Sen har vi visserligen inte gått och lagt oss hur tidigt som helst heller. Härliga kvällar är värda mycket – inte minst betydligt mer än 7 timmars nattsömn.

Det känns avlägset med de där åren då midsommar handlade om att få till en riktigt bra fest. Numera handlar de visserligen en hel del om traditioner men inte minst kvalitetstid med sådana man tycker om. De traditionella traditionerna håller vi fast vid för barnens skull (och visst är de rätt mysiga för vuxna också), och till det kommer sådana man själv arbetat in för att man tycker om dem. Efter många år nu på samma ställe så känns det som att vi blir mer och mer proffsiga i upplägget för varje år som går. Sådant som funkar bra fortsätter vi med, och gör möjligtvis ännu bättre året därpå. Jag tror således bestämt att midsommar tillhör en av mina absoluta favoriter i storhelgsväg numera.

Årets tre skärgårdsdygn har innehållit en torsdagskväll med chark- och ostbonanza och vinprovning, en midsommarafton med blomplockande, fotbollsmatcher, sillunch, majstångsdans, jordgubbsfika, trädgårds- och altanhäng och grillmiddag, en midsommardag med badsjöbesök (och bad för hårdhudade kids, dvs sådana från andra familjer än vår), midsommar(rest-)lunch, promenad, havsbesök (vilket var snäppet kyligare än förra året då kvällen var såhär magisk), bastubad, thaimiddag, musikkväll och så en söndagsfrukostmorgon. Ungefär så. Några snapshots för känslans skull kommer här:

Midsommarvädret anno 2017 - inte ett moln och kylig luft men värmande solstrålar.

Midsommar med de här <3 . Tror midsommar är en helg som är bäst för barn och vuxna. Åren däremellan kan hela helgen strykas, då handlar det mer om att lyckas hitta en fest som lever upp till allt för höga förväntningar. Sämre år, det.
Midsommardagschill
Från skepticism till nyfikenhet – men inte längre.
Dramatiskt hav och dåligt med badgäster vid hopptornet

Hur var din midsommar?

Följ mig!

Mer läsning...
Vardagsnedslaget