Ja minsann, för idag var det jobbdag – halleluja!

Egentligen kanske man inte borde vara så lycklig över vardag och allt sånt efter en lång skön semester, men det är helt ärligt från botten av mitt hjärta. Jag är tacksam över för mig ovanligt långa 5 veckors semester, det är jag, men ändå. Livet är inte semestern. Semester må vara livet och något av det bästa, men det är ändå huvudsakligen i vardagen det händer – och jag gillar min vardag. Jag gillar mitt jobb, jag gillar att barnen får stimulans, vara med kompisar och lära sig saker om dagarna, och jag gillar att veta vad som ska hända och sätta guldkant på det jag vill och kan – och att göra det på mitt sätt. Rutiner. Så underskattat. Gillar också att barnens mellisar inte ska bestå av socker, och att de ska läggas tidigare än 22.30.Sa jag halleluja?

Idag var guldkanten att jag gick upp så tidigt så jag inte blev störd nästan alls (förutom av kramar från en 1,5-åring, men det är jag bara tacksam för), och att jag inte åt frukost hemma utan unnade mig en finkaffe och macka på jobbet istället. Jag ska försöka att inte göra det till så mycket rutin som jag brukar enbart för att jag har så svårt att låta bli och alltid hittar så bra anledningar till varför jag är värd det, men att jag var värd det idag denna första dag efter semestern är ju förstås självklart. Sen var cirka hela förmiddagen på jobbet guldkant pga roligt att vara där igen och känna pepp inför höstsäsongen då så mycket ska hända, och sedan var jag pepp för att jag sprang runt Årstaviken intervallandes på lunchen. I sommarvärme! Nästa vecka ska jag springa Bellmanstafetten, så kanske bra att springa en gång eller så innan dess. Jag tvivlar inte på att jag utan problem springer 5 kilometer, men det kan vara bra att komma ihåg hur man gör när man sätter en fot framför en annan i ett löpsteg. Eftermiddagen gick av bara farten, och hämtningen gjordes av ett sprudlande barn (han som ska börja ettan om en vecka) och ett barn som varit okej nöjt (den lilla förskoledonnan – hade inte superhöga förhoppningar efter så lång frånvaro) och sedan möttes jag hemma av en trött men nöjd fotbollslägerdeltagare (hon som ska börja trean om en vecka och inte börjar fritids innan dess). De klagar möjligen över det nya sockerstoppet såväl som läggningstiderna, men är nog på det stora hela nöjda med de nya sorters dagarna de också.

Imorgon består peppen i att jag ska cykla till jobbet. Det blir första tramptagen sedan AIM, och känns riktigt efterlängtat.

Är du tillbaka i vardagen? Hur känns det?

 1. He he ja jag håller med angående rutinerna. De mer sockerfria rutinerna. Började sådär igår då glassbilen sladdade ini till oss i skogen på kvällskvisten… Jag är glad som har ett ganska flexibelt jobb. Jag gillar kombinationen av rutiner och spontanitet. Det blir inte lika stora kontraster mellan ledighet och vardag. På gott och ont visserligen. Ha en bra jobb- och vardagsvecka! 🙂

  1. Jag har missat att svara på några kommentarer, och nu såhär två veckor efter sitter jag här och har just ätit lite (eller ok, ca 6 rutor) mörk choklad. Hehe. Say no more.
   Måste kämpa på för de bra rutinerna! 🙂
   Men alltså – håller med om det fina med flexibelt jobb. Jag har lite för lite av det men tycker det är rätt fint ändå. Men fattar grejen, vore nåt!

 2. Har lite ambivalenta känslor inför höststart men älskar ju egentligen den här tiden mest av allt på året – som ett nyår! Inväntar bara de stora peppkänslorna 😉 Har påbörjat jobbet denna vecka samtidigt som inskolning på skola pågår och förskolan drar igång och det känns ändå fint med lite mjukstart och framförallt att ha skapat vardag att gilla med guldkorn på vägen med resor, bra träning och annat.
  Din start låter grym !
  Fortsätt så 😉 kram

  1. Har de kommit ännu, pappkänslorna? 🙂 (här drog allt igång med sån fart så jag ligger efter rejält i kommentarsfältet)
   Inskolning skola och återkomst till förskola är ju också mkt speciell period.
   Vi har fortfarande inte alla aktiviteter igång så jag har riktigt dålig koll på vad som händer vilka dagar osv. Men snart så!

   Låter som en jättefin balans i vardagen! Det är värt cirka allt!
   Kram

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
Skitouring, SAS-strejk, drömresa och Kolmårdenpremiär